En az ön lisans mezunu 1545 memur alımı başvuruları sürüyor (Mülakatlara kaç kişi çağrılacak?)

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün yayımlanan personel alım ilanında en az ön lisans mezunu 1545 personel alımı yapılacağı belirildi. İlana başvurular online olarak yapılmakta olup, başvuranlar arasından KPSS puan sıralaması ile mülakatlara çağrı olacak. PEki mülakatlara kaç kişi çağrılacak? Hangi il kaç memur alımı yapıyor? İşte detaylar.

Yayınlanma:
En az ön lisans mezunu 1545 memur alımı başvuruları sürüyor (Mülakatlara kaç kişi çağrılacak?)

Yüz binlerce ön lisans ve lisans bölümü mezunu adayların büyük bir sabırsızlıkla beklediği İçişleri Bakanlığı personel alımı duyurusu geçtiğimiz gün yayımlandı.

Duyurunun yayımlanmasının ardından başvurular 15 Mayıs günü başladı. Başvuruların başlaması ile birlikte adaylar, başvuracakları illeri araştırırken alım yapılan illerin kontenjanlarını da araştırmaya başladı.

Kimler Başvurabilir?

İlgili alıma başvuruda bulunacak olan adayların;

# 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin A bendinde belirtilen nitelikleri taşıyor olmak,

# En az ön lisans (İki yıllık) mezunu olmak,

# 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1982 ve daha sonra doğanlar)

# 2016 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavı B Grubundan(KPSS-B); Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türlerinden en az 60 puan ve üzeri KPSS puanı almış olmak yapılacak başarı puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyonun 4 katı adayın içerisinde bulunmak.

Başvuru Şekli ve Son Başvuru Tarihi

Başvurular elektronik ortamda bulunan İş Talep Formunun doldurulması ile yapılacaktır. Posta yoluyla veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Adaylar; www.icisleri.gov.tr adresinde yer alan;

“T.C. İçişleri Bakanlığı 2017 Yılı Sözleşmeli 4/B Büro Personeli – Lisans (4 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu” ya da “T.C. İçişleri Bakanlığı 2017 Yılı Sözleşmeli 4/B Büro Personeli – Önlisans (2 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”ndan, KPSS (B) grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçerek 15-22 Mayıs 2017 tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir.

Kamu personeli alım haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.