En Hızlı Büyüyen Uygulama Olmayı Başardı

ChatGPT, sadece 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde 100 milyondan fazla kullanıcıya sahip olması, bu alanda yeni bir rekoru getirdi. OpenAI tarafından geliştirilen sohbet botunun, tarihteki en hızlı büyüyen uygulama olduğu açıklandı.

Yayınlanma:
En Hızlı Büyüyen Uygulama Olmayı Başardı

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, yakın zamanda kullanıma açılmış ve yapabildikleriyle insanları ciddi şekilde şaşırtmıştı. Çok kısa bir süre sonra tüm interneti etkisi altına almayı başaran sohbet botu, adeta bir insan gibi cevaplar verebilmesi ile dikkat çekmişti.

ChatGPT, kod yazmaktan fikir üretmeye varıncaya kadar farklı işlevleri yerine getirebiliyor. Yakın zamanda matematiksel işlem becerisinin daha da geliştirildiği duyurulmuştu.

Her geçen gün daha da yaygınlaşan ve yakın zamanda Google’ın yerine alma ihtimali olduğu ifade edilen ChatGPT, hızlı büyümesi ile dikkat çekiyor. İsviçre merkezli olan yatırım bankası UBS, söz konusu uygulamanın ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha gözler önüne sererek, tarihteki en hızlı büyüyen uygulama olduğunu açıkladı.

İki Ayda 100 Milyon Kullanıcıyı Aşmayı Başardı

İsviçre merkezli UBS tarafından yapılan analiz, ilgili botun 2 ay gibi sürede 100 milyondan fazla kullanıcıya sahip olduğunu gösteriyor. 20 yıllık süreç dikkate alındığında, bu kadar hızlı büyüyen bir uygulama olmadığı ifade edildi.

Similarweb verileri dikkate alındığında, uygulamanın kullanıcı sayısının günlük 13 milyon. Söz konusu rakam, 2 aylık bir uygulama için çok yüksek kabul ediliyor.

Birçok uzman, ChatGPT’nin bir uygulama olmaktan daha çok makine öğrenimi modeli olduğunu ifade ediyor. Nasıl şekilde tanımlanırsa tanımlansın, böyle bir sistemin sadece 2 ayda 100 milyon barajını geçmesi, çok büyük bir başarı olarak nitelendiriliyor.

Popüler uygulamalardan Tiktok 9 ayda, Instagram ise 2,5 yılda 200 milyon barajını aşmıştı. Buradan da yapay zeka uygulamasının ne kadar başarılı olduğu görülüyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.