En Son ve En Kapsamlı Referandum Anket Sonuçları Açıklandı (4 Şirketin Anket Sonucu)

16 Nisan günü gidilecek olan referanduma kısa bir süre kala anket şirketleri harekete geçti. İşte referanduma 7 gün kala anket şirketlerinin yaptıkları anketlerinin sonuçları.

Yayınlanma:
En Son ve En Kapsamlı Referandum Anket Sonuçları Açıklandı (4 Şirketin Anket Sonucu)

Referanduma günler kala çok sayıda anket şirket, son referandum anketlerini yayınlamaya başladı.

Anket şirketleri tarafından yapılan son anketlerde anayasa değişikliği için gidilecek olan referanduma ait veriler açıklandı.

Metropol Anket Sonucu

Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nden referandum anketleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Araştırma Merkezi sahibi Prof. Özer Sencar ise Metropoll’ün Şubat ve Mart ayı ölçümlerinde yapılan halk araştırmalarında 'Evet'lerin önde göründüğünü açıklandı. Özer Sencar konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Mart’ta da bıçak sırtı dediğimiz, yüzde 50-50 civarında ama Evet'ler önde” ifadelerini kullandı.

Adil Gür Anket Şirketi

Adil Gür tarafından yapılan son dakika açıklamasında evet oylarının önde olduğu belirtilirken, yapılan en kapsamlı referandum anketi sonucunu referanduma 2-3 gün kala açıklayacağını duyurdu.

ORC'nin Referandum Anketi Sonucu

Türkiye'nin önde gelen anket şirketlerinden olan ORC ise en son yayınladığı ve 24-27 Mart tarihleri arasında yapıldığını belirttiği özel gündem araştırmasında, referandumda Evet'in 10 puan farkla önde olduğu yönünde açıklama yaptı.

Sonar Araştırma Şirketi Anket Sonucu

Sonar Araştırma Şirketi tarafından yapılan referandum anketi, hayırların önde olduğu tek anket olarak ön plana çıkıyor. Sonar Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, seçmenlerin milli duygulardan çok ekonomik duruma bakarak karar vereceği belirtildi.

Bu anketler Türkiye'nin dört bir yanında binlerce kişi ile yüz yüze yapılan anketlerle oluşturuldu.

Anayasa değişikliği maddelerine gitmek için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.