En yeni resimli Ramazan ayı mesajları 2017 (Ramazan ayı ile ilgili hadisler)

Ramazan ayında sevdiklerinize gönderebileceğiniz ve onlarla paylaşabileceğiniz en güzel ve anlamlı resimli Ramazan ayı mesajları için haberimizin devamına göz atabilirsiniz. İşte en güzel resimli Ramazan ayı kutlama mesajları ve Ramazan ayı ile ilgili Peygamber Efendimizin sözleri.

Yayınlanma:
En yeni resimli Ramazan ayı mesajları 2017 (Ramazan ayı ile ilgili hadisler)

11 ayın sultanı, rahmet ve bereket ayı ramazan geliyor. Ramazan ayına sayılı saatler kala en çok aranan kelimelerden biri Ramazan ayı kutlama mesajları oldu. Bu mübarek ayının başlangıcını sevdikleri ile kutlamak isteyen vatandaşlar, resimli Ramazan ayı mesajlarını araştırmaya başladı. İşte sevdiklerinize gönderebileceğiniz ve Ramazan ayını kutlayacağınız en güzel resimli mesajlar ve Ramazan ayı ile ilgili hadisler.

Oruç tutunuz, sıhhat bulunuz!  (Et-tergib ve'Terhib, 2:83)

İslam beş esas üzerine bina edilmiştir: Allah"tan başka ilah olmadığına ve Muhammed"in O"nun kulu ve elçisi olduguna şehadet etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, Kabe"ye haccetmek, Ramazan orucu tutmak. (Tirmizi, İman 3, (2612))

2-) Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri,orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir. (Buhari, Savm, 2)

3-) Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur

(Müslim, Sıyam 2, (1079))

4-) Oruçlu bir kimse yalanı ve yalanla iş yapmayı terk etmezse onun yemesini içmesini terk etmesine ALLAH’ın hiçbir ihtiyacı yoktur. [Buhari, Savm, 8.]

Sahura kalkmak berekettir. Bir yudum su içseniz bile onu terk et­meyiniz. Çünkü Allah sahura kalkanlara rahmet eder. (Müsned, 3:44)

Oruç tutun. Şüphesiz oruç Cehennem ateşine ve: dünyanın kötü­lük ve musibetlerine karşı kalkandır. (Cami'üs Sağir,4:212 )

"Oruçlu iken çirkin konuşmayın! Birisi size sataşırsa, “Ben oruçluyum” deyin.[Buhari, Savm, 9]

Kadir gecesini, kim sevabına inanıp onu kazanmak ümidiyle ihya ederse, geçmiş günahları affedilir

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.