Enerji Bakanı Albayrak'tan İş Müjdesi: Bin 500 kişi işe alınacak

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, katıldığı bir törende yaptığı açıklamasında bin 500 kişiye iş müjdesi verdi. İşte Bakan Albayrak'ın açıklamaları.

Yayınlanma:
Enerji Bakanı Albayrak'tan İş Müjdesi: Bin 500 kişi işe alınacak

Karapınar'da düzenlenen ihale toplantısına katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, burada bazı açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak açıklamasında ihalesi tamamlanan projenin hayata geçmesinin ardından istihdamın yapılacağını söyledi. Bakan Albayrak, bin 500 kişiye de iş müjdesi verdi.

İhalesi yapılan projenin bir güneş santrali olduğunu söyleyen Berat Albayrak, son günlerde güneş enerjisi santrallerine önem verdiklerini de açıkladı.

İhalesi yapılan bu projenin enerji alanında yapılan dünyanın en çılgın projeleri arasında olduğunu söyleyen Berat Albayrak, konuşmasının devamında da kurulan tesis ile ilgili bilgiler verdi.

Konya'ya bağlı Karapınar ilçesinde 1000 MW kapasiteli bir şekilde kurulan güneş enerjisi ihalesi, ihalesi sırasında en iyi teklifin kim tarafından verildiği katılımcılar tarafından çokça merak ediliyordu. Enerji Bakanı bu konuda da açıklamalarda bulundu ve ihalede en iyi teklifi Güney Koreli ortağı Hanwha tarafından verildiğini özellikle belirtti. İhalenin yatırım tutarının 1.3 milyar doların üzerinde bir rakam olduğunu ifade eden Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, santralin tamamlanmasının ardından bin 500 kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

5haber.com  |  Konya

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.