Enflasyon Açıklaması ile Dolar Zirve Yaptı (3 Aralık Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri sonrası döviz ve altın piyasasında fiyatları, yukarı yönde seyir göstermeye başladı. İşte piyasalarda son durum ile güncel döviz kuru ve altın fiyatları.

Yayınlanma:
Enflasyon Açıklaması ile Dolar Zirve Yaptı (3 Aralık Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2016 yılı enflasyon verileri sonrasında dolar yükselişe geçti.

Önceki hafta 3.50 civarında seyreden dolar fiyatı, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından 3.59 seviyesine kadar çıktı. Dolar ile paralel olarak euro da enflasyon rakamlarına aynı tepkiyi verdi ve  3.73 TL seviyesine kadar geldi.

Ekonomist ve piyasa analistleri tarafından hazırlanan beklenti raporlarına göre yüzde 1.0 dolayında beklentilerine karşın Aralık ayı enflasyonunun yüzde 1.64'e ve yıllık enflasyonun da yüzde 8.53'e çıkması üzerine, dolar ve euro hızlı tırmanışa geçti.

Güne 3.53 liradan başlayan dolar, enflasyon oranlarının açıklandığı saat 10.00’dan itibaren yükselişe geçti ve kısa sürede 5 kuruşa yakın yükselerek 3.58 lirayı gördü ve daha sonra 3.5780 - 3.58 aralığında hereket etmeye başladı.

Euro da 3.7097 liradan başladığı gün içinde enflasyon oranlarının açıklanmasıyla 3.7429 liraya kadar yükseldi.

Altın Fiyatları

Son haftalarda yatay bir görüntü seyreden seyreden altın fiyatları enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yükselişe geçti. Kapalı çarşıda altının gramı 132 TL seviyesinden işlem görmeye başladı. Çeyrek altın ise 212 TL'ye alınıp 217 TL'ye, yarım altın 424 TL'ye alınıp 435 TL'ye, Cumhuriyet Altını ise 880 TL'ye alınıp 894 TL'ye satılmaktadır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.