Enflasyon Açıklaması Sonrası Döviz Kuru ve Altın Piyasası (5 Aralık Güncel Fiyatlar)

ÜİK tarafından açıklanan Kasım ayı enflasyon rakamları sonrası piyasaların hangi yönde eğilim göstereceği merakla bekleniyor. Peki döviz kuru ve altın fiyatları ne oldu? Dolar yükselişini sürdürüyor mu? İşte piyasalarda son durum ve altın ile döviz kuru fiyatları.

Yayınlanma:
Enflasyon Açıklaması Sonrası Döviz Kuru ve Altın Piyasası (5 Aralık Güncel Fiyatlar)

Son günlerde yaşanan politik gelişmeler beraberinde ekonomik sıkıntıları da getirdi. Dolar ve altın piyasasında görülen artış, ekonomistleri ve esnafı tedirgin etmeye devam ediyor.

Döviz kurlarının global düzeyde para birimleri ile Türk Lirası karşısında değer kazanmaya başlaması, ABD Başkanlık seçimleri sonrasında başladı. Dolar, Amerika Birleşik Devletlerinde gerçekleşen ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın kazanması ile başlayan yükselişi, Avrupa Parlamentosunda alınan Türkiye'nin AB üyelik süreci durdurulsun kararı sonrasında ciddi bir yükseliş içine girdi.

Ekonomistler tarafından yapılan son dakika açıklamalarında doların enflasyon rakamları sonrasında beklenilen düzeye gelebileceği ve yüksek seviyesinin düşeceği belirtilirken, alınan son dakika bilgisine göre Türkiye İstatistik Kurumu Kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, Tüketici fiyatları Kasım ayında yüzde 0.52 arttı; yıllık enflasyon yüzde 7.79 şeklinde belirtildi.

TÜİK'in açıkladığı bu verilerin ardından gözler piyasalara çevrildi. Dolar başta olmak üzere döviz piyasası ile altın piyasasının enflasyon rakamları karşısında nasıl bir görüntü çizeceği de merak konusu oldu.

Dolar fiyatı ve Piyasalar

Son gelişmelerin ardından Borsa İstanbul 100 Endeksi haftaya 73.391 seviyesinden açılış yaptı. Dolar ise yeni haftaya 3.5478 seviyesinden başlangıç yaptı.

Euro İtalya Referandumu Sonrası Düştü

Son günlerde dolarla paralel olarak yükselişe geçen Euro, İtalya’da yapılan Anayasa referandumunun hükumetin isteğinin tersine sonuçlanması ile birlikte  son dokuz ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. Euro, Türk lirası karşısında 3.73, 3.74 seviyelerinde seyrediyor.

Euro, İtalyan vatandaşların yüzde 59'luk kesiminin Başbakan Renzi'ye karşı oy kullanmasıyla birlikte, 16 önemli paranın tamamı karşısında değer kaybetti. Buna karşın euro, Başbakanın konuşması sırasında kayıplarının bir kısmını geri alırken, yen dolar karşısında erken işlemlerdeki kazançlarını geri verdi.

Altın Fiyatları

Son günlerde yükselişte olan altın, bu yükselişini bugünde sürdürme eğiliminde. Kapalı çarşıda altının gramı 133,53 seviyesinden işlem görürken, çeyrek altın 213 TL'ye alınıp 219 TL'ye, yarım altın 427 TL'ye alınıp 438 TL'ye, cumhuriyet altını ise 881 TL'ye alınıp 895 TL'ye satılmaktadır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.