Eren Erdem'in 'Demirtaş özerklik istemiyor' sözlerine Demirtaş'tan yalanlama geldi

CHP'li Milletvekili Eren Erdem'in "Selahattin Demirtaş'la cezaevinde görüştüm, İlk 4 maddeye karşı değiliz, özerklik istemiyoruz." sözlerine Selahattin Demirtaş'tan avukatları aracılığıyla bir cevap geldi. Gelen cvapta Demirtaş, Eren Erdem'in bu sözlerini şaşkınlıkla karşıladığını söyledi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Eren Erdem'in 'Demirtaş özerklik istemiyor' sözlerine Demirtaş'tan yalanlama geldi

Önceki gün bir televizyon programında konuşan CHP Milletvekili Eren Erdem, yaptığı açıklamasında cezaevinde ziyaret ettiği HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile arasında geçen konuşmayı bildirdi. Eren Erdem yaptığı açıklamasında Demirtaş'ın, “İlk dört maddeye karşı değiliz, özerklik istemiyoruz” sözlerini söylediğini bildirdi.

Eren Erdem'in bu sözleri üzerine cezaevinde tutuklu halde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avukatları aracılığıyla bir açıklama yaptı. Demirtaş yaptığı açıklamasında Eren Erdem'in kendisi ile görüştüğü ve kendisine ait olduğu iddia ettiği sözlere şaşırdığını söyledi.

Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Söz konusu açıklamalara şaşırdığımı belirtmek isterim. Görüşmemizde özerklik konusu tek cümle ile dahi konuşulmamıştır. Buna rağmen Sayın Erdem ile yaptığımız görüşmenin bu şekilde tartışılmasını doğru bulmadığımı belirtmek isterim. Bu hususlarla ilgili görüşlerimi merak edenler, partimizin belgelerine bakabilirler. Ağzımdan çıkmamış cümlelerin kesin bir yargıyla, bana atfen veya benim adıma tartışılmasını kabul etmediğimin bilinmesini isterim."

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.