Erzincan'da Gece Saatlerinden Bu Yana 1'i Orta Şiddette Olmak Üzere 11 Deprem Oldu

Erzincan'da bugün gece saatlerinden itibaren biri orta şiddette olmak üzere 11 deprem meydana geldi. İşte sarsıntıların şiddetleri ve bölgeye etkileri.

Yayınlanma:
Erzincan'da Gece Saatlerinden Bu Yana 1'i Orta Şiddette Olmak Üzere 11 Deprem Oldu

Erzincan'da korkutan deprem!!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre gece saatlerinde Erzincan'da 7, gündüz saatlerinde ise 4 deprem meydana geldi.

Depremlerden ilki ve şiddeti en büyük olanı gece saat 00.21 sularında meydana geldi. Merkez Üssü Erzincan Mertekli olan deprem Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğünde meydana geldi. Deprem yerin 1.9 km altında gerçekleşirken civarda hissedildi. Gece saatleri olması vesilesi ile az sayıda kişinin hissettiği depremde bölgeye herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı açıklandı.

İkinci Deprem

Bölge halkı, ilk depremden sonra gelebilecek olan artçı sarsıntılar konusunda tedirgin bir şekilde beklerken, yine merkez üssü Mertekli olan 2.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk sarsıntıdan 10 dakika sonra meydana gelen deprem, yerin 5 km altında gerçekleşirken bölgede hissedilmedi.

Diğer Sarsıntılar

Saat 00.37 sularında ise Merkez üssü Uluköy olan 2 büyüklüğünde ve yerin 2 km derinliğinde deprem oldu. Bu deprem civarda hissedilmedi. Bu depremin ardından henüz 9 dakika geçmiş olmasına rağmen yine Merketli merkez üslü 2.6 büyüklüğünde deprem oldu. Bu deprem ise yerin 5 km altında gerçekleşirken bölgede hissedilmedi.

Uluköy merkezli ve ilki 0.50'de ikincisi 1.05'de meydana gelen iki sarsıntı 2.0 ile 2.1 büyüklüğünde gerçekleşti ve bölgede hissedilmedi.

Gece aat 1.56'da gerçekleşen 7. sarsıntı ise 2.4 büyüklüğünde meydana geldi ve yerin 10.2 km derinliğinde oldu.

Gündüz Sarsıntıları

Erzincan'da gündüz saatlerinde meydana gelen sarsıntıların ise ilki saat 08.18'de meydana geldi. Küçükkadağan merkez üslü sarsıntının şiddeti 2.9 olarak açıklandı. Bu sarsıntının ardından sırasıyla Uluköy, Girvelik ve Mahmutlu'da küçük çaplı sarsıntılar meydana geldi.

5haber.com  | Erzincan

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.