Erzurum'un Aziziye İlçesinde 4.9'lik korkutan deprem-Bölgeden ilk görüntüler geldi

Son dakika haberi Erzurum'dan geldi. Alınan bilgilere göre Erzurum'um Aziziye İlçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem bölgede hissedilirken panik yaşandı. İşte detaylar ve bölgeden alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
Erzurum'un Aziziye İlçesinde 4.9'lik korkutan deprem-Bölgeden ilk görüntüler geldi

Son dakika depem haberi Erzurum'dan geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgisine göre, merkez üssü Erzurum'un Aziziye İlçesi'nde, Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü merkez Aziziye İlçesi Halilkaya Mahallesi olarak saptadığı deprem, saat 20.58'de meydana geldi. Yerin 2.7 kilometre derinliğinde olan deprem, kent merkezinin yanı sıra bazı ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan deprem nedeniyle bazı vatandaşlar sokaklara çıktı. İlk belirlemelere göre depremde can ve mal kaybının olmadığı belirtildi.

İşte bölgeden gelen ilk görüntüler

Beklenen Açıklama Geldi: Hasar Yok

Bu arada AFAD, depremin büyüklüğünü 4.7 ve merkez üssünü Aşkale olarak açıkladı. Depremin ardından bölgede büyüklükleri 3.1 ile 2.1 arasında değişen 6 deprem daha meydana geldi. Depremin yoğun hissedildiği Aşkale ilçesi ile bağlı köylerinde herhangi bir yıkım meydana gelmedi. Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran'ın FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanması üzerine kayyum atanan Başkan Şenol Polat, "Büyük bir sarsıntı oldu ama herhangi bir göçük meydana gelmemesi sevindirici. Sadece daha önceden heyelan yaşanan Gölören köyümüzde iki evin duvarında hafif hasar meydana geldi. Heyelan ve ardından yaşanan depremle endişelenen Gölören köylüleri evlerine girmekten korttukları için çadır istediler. Köyümüze çadır göndereceğiz. Onun dışında herhangi korkulacak bir şey yok. Depremden hemen sonra belediye ekipleri AFAD ve Kızılay, köylerde inceleme yaptı, bir olumsuzluğa rastlanmadı" dedi.

Son dakika haberlerinden, son depremlerden, kamu haberlerinden, yerel haberlerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.