Esad- Türkiye Görüşmesinde Şart Koşuldu!

Suriye Devlet Başkanı Esad bir önceki gün Rusya Devlet Başkanı Putin’le görüşme yaptı. Türkiye ile arasında normalleşmenin yaşanması için sadece tek bir şartı olduğunu söyledi. İşte Esad’tan çarpıcı açıklamalar..

Yayınlanma:
Esad- Türkiye Görüşmesinde Şart Koşuldu!

Esad-Putin görüşmesi yapılırken, bir yandan da Türkiye ile aralarında normalleşme süreci olup olmayacağı da mercek altına alındı. Esad, Türkiye ile yeniden normalleşme sürecine girebilmeleri için Suriye’de olan Türk askerlerinin bölgeden uzaklaşması gerektiğini söyledi. Eğer ki bölgedeki Türk askerleri çekilirse Türkiye ile tekrardan masaya oturarak görüşme sağlanabilecek ortamın inşa edileceğini belirtti. Bu görüşmenin yeniden sağlanabilmesinin tek temel şartlarından biri de Türkiye’nin tamamen çekilmesine bağlı bir durum olduğu savunuldu. Esad tarafından gelen tek şartlı görüşmeye dair Türkiye’nin nasıl bir açıklama yapacak olduğu da merakla beklenen gündemin öne çıkan konularından birini kapsıyor.

Esad ve Putin Toplantı Yaptı!

İki devlet adamı Esad ve Putin bir araya gelerek yaklaşık üç saati bulan bir toplantı gerçekleştirdi. Rusya Devlet Başkanı toplantıdan ayrılmadan önce Kremlin’e bağlı haber yayınları yapan Rusya haber ajansı tarafından da son derece önemli olan bir bilgi paylaşımı yapıldı. Rusya’ya bağlı resmi RIA haber ajansına göre Esad’ın Türkiye ile yeniden bir görüşme sağlayabilmesi için Türk askerleri konusunda mutabık olma şartı var. Aksi halde Esad Türkiye ile görüşmeye çok sıcak bakmıyor. Yeniden aralarındaki husumetin son bularak normal bir sürece dönmesi için Suriye’de var olan mevcut Türk askerlerinin bölgeden çekilmesini istiyor. Türkiye’nin askerlerini bölgeden çekme gibi bir girişimde bulunmadığı sürece görüşmenin sağlanma noktasında geri planda bulunuluyor.

Esad ve Putin görüşmesinin perde arkasında Türkiye’de yer alırken, bölgedeki askerlerin masaya yatırılmış olduğu da gelen haberler arasında. Türkiye tarafından Suriye bölgesine yollanan Türk askerleri, bölgede güvenlik koridorlarının oluşmasına neden oluyor. Baktığımız zaman ülkemiz açısından da son derece kritik bir süreç olarak ele alabilecek olduğumuz bölgedeki Türk askeri varlığı, daha güvenli bir koridorun oluşmasını sağlıyor. Bu sebepten dolayıdır ki Esad tarafından tek şartlı görüşme için Türk yetkili makamlardan ne açıklama yapılacağı merak ediliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.