Esnaf ve Sanatkarların Düşük Faizli Borçlarında Sıfırlama Olacak!

Depremde esnaf ve sanatkarlarda çok fazla zarar gördü. Zarar gören esnaf ve sanatkarlar için bankalar tarafından kolaylık sağlanmaya başlanacak.

Yayınlanma:
Esnaf ve Sanatkarların Düşük Faizli Borçlarında Sıfırlama Olacak!

Esnaf ve Sanatkarların düşük faizli borçlarında sıfırlama yaşanacak. Halk Bankası tarafından esnaf ve sanatkarlara ilişkin borçlarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye karar verildi. Buna göre esnafların deprem faciası sonrası yükünü hafifletmek amacıyla bankalar tarafından da destek verilmeye başlanacak.

Halk Bank tarafından alınacak yeni karara göz atıldığında düşük faizli kredileri ile ilgili olarak kredi borçlarının 6 aya kadar ertelenme kararı geldi. 10 şehrin zarara uğramış olduğu ve esnaflarında zor durumda kaldığı bu günlerder bankalardan gelecek destekler son derece önemli oluyor. Düşük faizli kredi kullanım imkanı sağlayan Halk Bankası, mağduriyet yaşayan esnaflar için kredilerinin altı ay erteleme devreye girecek.

Esnafların Borçları 6 Ay Süreyle Ertelenecek!

Halk Bankası depremden etkilenen esnafların yanında olduğunu göstermeye devam ediyor. Bankadan gelen bir diğer sevindirici haber kredi borçlarının ertelenecek olması denebilir. Zaten yeterince zor durumda kalan esnafların borçlarının 6 ay süreyle ertelenecek olduğu bilgisi verildi.

Halk Bank tarafından konuyla ilgili olarak açıklamaya yer verilirken, 6 Şubat itibariyle 6 ay dolacak kredi ödemelerinin erteleme kararı alınmış olduğunu vurguladı. Üstelik hiçbir şekilde başvuru şartı aranmadan mavzuat çerçevesince bir karar verilmeye başlanmış olacak. Aynı zamanda vade tarihinden itibaren kredi borçlarının 6 ay gibi bir süre zarfında ödenecek olduğu da açıklandı. Buna göre esnaflarda depremin uğramış olduğu zarar veren etkilerinden bir süre kurtulma ve kredi borçlarını da düşünme gibi olumsuz olaylarla karşı karşıya kalmayacak.

faizli-kredi-veren-bankalar-hangileri-ocak-2022-tasit-konut-ihtiyac-kredisi-faiz-oranlari.jpg

Erteleme Süresine Kadar Takip İşlemi Yok!

Erteleme süresine kadar herhangi bir takip işlemi de söz konusu olmayacak. Kararın yayınm tarihi baz alınarak erteleme süresi sonuna kadar başlatılacak olduğu açıklandı. Bankanın karar kapsamında kredi ertelemelerinin doğacak tüm gelir kayıpları da esnafı zor durumda bırakmayacak faiz oranlarıyla belirlenmiş olacak.

Alınan karar 6 Şubattan itibaren yürürlüğe girmiş olurken, bu tarihten itibaren 6 ay boyunca kredi borçlarıyla ilgili bir takip durumu yaşanmayacak. Ertelenmiş olan krediler ile ilgili olarak hiçbir şekilde takip durumu yaşanmayacağına dair açıklama yapıldı.

Alınan karar doğrultusunda deprem bölgesinde bulunan yatırımcıların temerrüde düşme durumu Haziran ayına kadar ertelenmiş olacak. Kredili işlemlerde diğer yandan özkaynak oranlarında da gevşetilme yapılacak.

Kredi Oranlarında Makul Faiz Seviyesine Geçiş Yapılacak!

Bankalardan somut adımlar gelmeye devam ediyor. Bankalar kapsamında yürürlüğe giren yeni kararlardan biri de faiz oranlarının makul faiz seviyesine geçiş yapması olacak. 1 milyon ve altında olan müşterilerine yönelik azami kredi faiz oranlarının uygulanmasına dair yeni bir karar devreye girdi.

Yürürlüğe azami faiz uygulamasının girmesinden sonra Halk Bank yanı sıra diğer bankalarda da aynı işlem durumları yaşanmaya başlanmış olacak. Açıklamada 30 Haziran tarihine kadar depremden zarar gören her bir vatandaştan işlem temerrür edilemeyeceği bilgisi verildi. Deprem Bölgesinde ikametgah adresi bulunan müşterile, 30 Haziran tarihine kadar pozisyon risk oranlarının yüzde 10’nundan %3’üne, Diğer müşteriler için pozisyon risk oranlarının yüzden 8’den 4 oranlarına düşürülecek bilgisi verildi.

Esnad, Sanatkar ve aynı zamanda da diğer mağduriyet yaşayan halka yönelik finansal konularla ilgili yardımlar yapılmaya devam edilecek. Bu yardımlar makul faiz seviyesine inerken, diğer yandan da kredi borçları ile ilgili olarak hem sıfırlama hem de altı aya kadar erteleme gibi finansal kullanıcı durumuna bağlı yeni karar devreye girilecek.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.