Euroleague, Galatasaray Odeabank Hakkında İnceleme Başlattı

Euroleague, finansal fair play ve denge kurallarına uymadığı gerekçesiyle Galatasaray Odeabank hakkında inceleme başlattı.

Yayınlanma:
Euroleague, Galatasaray Odeabank Hakkında İnceleme Başlattı

Türk Hava Yolları Euroleague İdari Denetim Kurulu tarafından Galatasaray Odeabank hakkında finansal fair play ve denge kurallarına uymadığı gerekçesiyle inceleme başlatıldı.

Euroleague internet sitesi üzerinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, 2015-2016 sezonu ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğunu elde etmesinden sonra organizasyona dahil olan Galatasaray Odeabank'ın incelenen mali tablolarda sarı-kırmızılı kulübün vadesi geçmiş ödemelerinin bulunduğu ve finansal panele sevk edildiği belirtildi.

Sarı-kırmızılı kulübe ait finansal panele gönderilen dosyaya ait kararın 30 gün içerisinde açıklanacağı ve Galatasaray Odeabank'ın, Euroleague Basketbol Disiplin Yasası'nın 33'üncü maddesi gereği bu süre içerisinde kadrosuna oyuncu dahil etmesinin ve oynatmasının yasaklandığı kaydedildi.

Fenerbahçe Deplasmanda Yenildi Macabbi FOX'a Yenildi

THY Euroleague'in 7. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı İsrail'in Maccabi FOX Tel Aviv takımına 87-77 mağlup oldu.

Tel aviv kentindeki Menora Mivtachim Arena'da oynanan maçta Fenerbahçe, ilk periyodu 15-17 önde tamamlarken, devre arasına ise 43-39 geride girdi. Üçüncü periyot 66-60 Maccabi FOX Tel Aviv'in üstünlüğüyle tamamlanırken, karşılaşmayı da İsrail temsilcisi 87-77 kazandı. Bu sonuçla Fenerbahçe Euroleague'deki 3. mağlubiyetini aldı.

Anadolu Efes Kendi Evinde Unics Kazanı Yendi

THY Euroleague'in 7. haftasında Anadolu Efes, sahasında karşılaştığı Rusya'nın Unics Kazan takımını 104-99 mağlup etmeyi başardı.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan maçta konuk ekip Unics Kazan, ilk periyodu 24-26, devreyi de 49-54 üstün tamamladı. 3. periyodu ise 81-74 önde geçen Anadolu Efes, karşılaşmayı da 104-99 kazanmayı başardı.

Bu sonuçla Anadolu Efes, ligdeki 3. galibiyetini elde ederken, Unics Kazan ise 5. mağlubiyetini aldı.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.