Evde Dezenfekten Nasıl Hazırlanır ?

Evde dezenfekten nasıl yapılır? hangi doğal ürünleri kullanarak dezenfekten hazırlarız. Corona virüse karşı detaylar haberimizde

Yayınlanma:
Evde Dezenfekten Nasıl Hazırlanır ?

Dünya'yı korku içinde bırakan koronavirüse karşı tedbirler alınmaya devam ediyor. Bu tedbirlerden biriside el dezenfektenleri oldu. Eczanelerde ve marketlerde dezenfekten, kolanya fiyatlarında artış oldu. Sağlığımızı ciddi tehdit eden koronavirüs İtalya, İran, Çin gibi  birçok ülkede ölüme sebebiyet oldu.

Ülkemizde'de  Koronavirüs  vaka sayısı 47 oldu. Günlük hayatta alınacak önlemlerden biriside temizliğine dikkat etmemiz gerektiği ve  dezenfekten kullanmak oldu. Yaygın dezenfektenler  kimyasallardır. Bu dezenfektanlar eczanelerde çok pahalı ve artık bulmak zor hale gelmiştir. Vatandaşlar evde kendi dezenfektenini nasıl yapabileceklerini araştırmaya başladı. Yaşadığımız ortamı kirden ve mikroptan kendi ürettiğimiz dezenfektanlar ile uzak tutabiliriz.

İşte Güvenle kullanabileceğiniz evde dezenfekten yapımı

İlk olarak SİRKE, en etkili ve sağlık açısından hiçbir şekilde tereddüt etmeden kullanabileceğiniz bir dezenfekten olabilir. Sirkeyi Suyla karıştırarak ellerinize sıkabilirsiniz,  sirkeli su karışımını bir püskürtücü şişeye koyup arada ellerinizi dezenfekte edebilirsiniz. El dezenfekteni için en iyi yöntemdir. Başka bir yöntemle sirkeli su karışımınıza ALEOVERAJELİ koyabilirsiniz ellerinizi dezenfekte etmek için diğer etkili bir yöntemdir.

Çamaşırlarınızı yıkarken makinanın deterjan gözüne bir miktar sirke döküp yıkayabilirsiniz.

ARAP SABUNU ile sirke ve suyu belirli bir miktar karıştırarak yerleri silebilirsiniz.

KARBONAT diğer bir temizlik için en iyi doğal ürünlerden birisidir. Karbonat güçlü kokuları ve biriken pislikleri temizleyen organik bir üründür. Karbonat banyo ve yüzeylerde virüs ve bakterileri öldüren etkili bir temizleme aracıdır.

Başka bir tarifimiz ise boş bir sprey şişesine limon suyunu sıkıp içine kabuğunu rendeleyip bir miktar su ile karıştırıp  beyaz sirke ekleyin ara ara ellerinize sıkın evinizde ortama sıkın evinizin havası değişir.

Yerleri silerken ve çamaşırlarınızı yıkarken sirkeli suya LAVANTA YAĞI , KARANFİL YAĞI ekleyebilirsiniz.

Hazırladığımız dezenfektenler elbetteki etkilidirler ve bizi en iyi korumanın yolu sık sık ellerimizi yıkamaktır.

Diğer korona virüs haberleri ve alınan önlemler için tıklayınız.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.