Evde Pizza Tarifi

Pizza yemeyi seven bir toplumuz. Özellikle bunu evde kendimiz yaparsak daha da lezzetli olacaktır. Kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz ve çocuklarınız için sürprizler yapabilirsiniz.Malzemeler2 su bardağı ılık su4 yemek...

Yayınlanma:
Evde Pizza Tarifi

Pizza yemeyi seven bir toplumuz. Özellikle bunu evde kendimiz yaparsak daha da lezzetli olacaktır. Kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz ve çocuklarınız için sürprizler yapabilirsiniz.

Malzemeler

2 su bardağı ılık su

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

5 su bardağı un

1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya )

1 tatlı kaşığı tuz

sosu için

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı domates sosu

1 çay kaşığı kekik

Üzeri için

Kaşar peyniri

sucuk

sosis

mantar

yeşil biber

mısır

m0zeralla peynir

zeytin

pizza tepsisi ölçüsü  (40 45 cm yuvarlak tepsi)

Hazırlanışı

Unu bir kaba alalım ortasına  maya, tuzu, şekeri, zeytinyağı dökelim yavaş yavaş ılık suyu dökelim ve karıştıralım yoğuralım. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim. Üzerini streç film ile kapatın üzerine bez örtün 30 dk ile 45 dk bekletin. Mayalanan hamurun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha hamuru alalım. Elimizle yine toparlayıp havasını aldıktan sonra 2 eşit parçaya bölelim. Eğer ince hamurlu pizza hazırlamak istiyorsanız aynı hamuru 3 parçaya da bölebilirsiniz daha ince pizzanız olacaktır. Un serperek hamurlarınızı açın pizza tepsisinin ölçüsüne göre açın ayarlayın. Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açalım böylelikle hamur pişerken kabarmayacaktır. Hamurunuza kaşar peyniri ve mozeralla peynirinizi yerleştirin diğer malzemeleri karıştırın ve üzerine dökün yayın. 200 derece ısıttığınız fırına hamurunuzu koyun 20 25 dk pişirin fırından çıkardıktan sonra dilimleyin sıcak servis edin.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.