Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır ?

Ramazan'ın vazgeçilmez lezzetinden biriside bildiğimiz gibi ramazan pidesidir. Bu ramazanda koronavirüs çnlemleri nedeni ile evde ekmek yapılmaya başlandı. Bu ramazan' da da pidesini evden yapmak isteyenler için muhteşem  bir...

Yayınlanma:
Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır ?

Ramazan'ın vazgeçilmez lezzetinden biriside bildiğimiz gibi ramazan pidesidir. Bu ramazanda koronavirüs çnlemleri nedeni ile evde ekmek yapılmaya başlandı. Bu ramazan' da da pidesini evden yapmak isteyenler için muhteşem  bir tarif hazırladık. Ayrıca iftar saatlerinde pide kuyruğunda beklemek sıkıcı gelebilir evinizde hazırlayıp kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz bir tat olacak.

Malzemeler

Bir paket maya 25 g

Tarım tatlı kaşığı şeker

2 su bardağı ılık süt

1 tatlı kaşığı tuz

5 su bardağı un ( yetmezse az daha aldığı kadar ekleyin )

yarım çay bardağından az sıvı yağ

Üzeri için

Susam

Çörek otu

1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı

Maya, şeker ve tuzu bir kaba alarak ılık sütü döküp yavaş yavaş karıştırın mayayı içinde eritin. İçine unu  azar azar ekleyerek karıştırın sıvı yağıda ekleyin yavaşça unu yedirin karıştırın sert bir hamur olmayacak yumuşak bir hamur olmalı hamuru güzelce pürüzsüz olacak şekilde yoğurun daha sonra toparlayın üzerine streç sararak 30 dk bekletin.

hamur mayalandıktan sonra hafif tezgahınıza un serpin ve hamuru alıp dıştan içe doğru yoğurun daha sonra hamuru ikiye bölün aldığınız parçayı yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın ve yuvarlak yada istediğiniz şekilde tırnak işaretlerinizi vererek şekillendirin elinize yapışıyorsa elinizi suyla ıslatabilirsiniz üzerine yumurta sarısının içine 2 kaşık süt koyup karıştırın pidenizin üzerine sürün ve çörek otu ve susamı üzerine dökün  yine mayalanması için tepside 20 dk  bekletin üzerine bez örtün bekletin. tepside pideniz mayalandıktan sonra 200 derecede ısıtılmış fırına koyun ve 20 dk  pişirin. üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra çıkartın ve üzerini nemi bir bezle örtün kurumasın 15 dk beklesin daha sonra tüketebilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.