Eyalet Sistemi Tartışmaları ile Gündeme Gelen Mehmet Uçum Kimdir , Nerelidir?

Mehmet Uçum kimdir? Mehmet Uçum'un eyalet sistemi açıklaması ne anlama geliyor? Mehmet Uçum'un sosyal medya üzerinde paylaştığı mesaj ne anlama geliyor? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Eyalet Sistemi Tartışmaları ile Gündeme Gelen Mehmet Uçum Kimdir , Nerelidir?

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yaptığı son açıklamada attığı tweet ile gündemde konuşulmaya başlandı.

Mehmet Uçum, "Sessiz değil, halkımız gümbür gümbür bir devrim yapıyor farkındamısınız. Halk kendi devletini kurmak için adım atıyor. 16 Nisan kutlu olsun." sözlerini sosyal medya üzerinde paylaştı. Uçum'un bu açıklamaları son günlerde eyalet tartışmalarına yorumlandı.

Mehmet Uçum Kimdir?

19 Mayıs 1965 tarihinde dünyaya gelen Mehmet Uçum, Kars Endüstri Meslek Lisesini başarı ile tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Uçum, 1986 yılında buradan mezun oldu. Buradan mezun olan Uçum, daha sonra İstanbul Barosuna kayıtlı olarak avukatlık yapmıştır. 1995 yılında İstanbul Barosu bünyesinde kurulan Çalışma Hukuku komisyonunun kuruluş aşamasında görev almıştır. 8 yıl boyunca komisyon üyeliği yapan Mehmet Uçum, 1998-2002 yılları arsında komisyonun başkanlık görevini üstlenmişti.

Bir dönem İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi kurucu üyeliğini de üstlenen Mehmet Uçum, bir dönemde buranın sözcülük görevini yapmıştır. Adli yargı kanadında yolsuzluk araştırması, faili meçhul cinayetler ve kayıpları araştırması çalışmalarında görev alan Mehmet Uçum, deprem ve hukuk çalışmalarında proje koordinasyonundan bu yana legal hukuk yayınları iş hukuku bölümü yayın yönetmenliği görevini de üstlendi.

Kendilerine “Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları” diyen ve 1991 yılından bu yana yürürlükte olan Terörle Mücadele Kanununun mağduru olan çocukların sorunlarını gündeme taşımaya çalışan bir kuruluşta çalışmalar yapmıştır.

Mehmet Uçum, 1980 yılında henüz 15 yaşındayken duvarlara yazı yazıp pankart astığı için Kars’ta bir süre gözaltına alındı. Yayınlanmış çok sayıda makaleleri ve kitapları da bulunan Mehmet Uçum, evli ve bir çocuk sahibidir.

Mehmet Uçum, 3 nisan 2013 tarihinde başlatılan çözüm süreci kapsamında 63 kişilik Akil insanlar listesine Doğu Anadolu Bölgesinden görev almıştır.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.