EYT’ li Vatandaşlar İlk Maaşlarını Mart Ayında Alacaklar!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmış ve tam da EYT' lilerin istediği gibi herhangi bir koşula bağlanmadan kabul edilmişti.

Yayınlanma:
EYT’ li Vatandaşlar İlk Maaşlarını Mart Ayında Alacaklar!

EYT’ de yaş ve prim gibi şartların olmamasıyla birlikte yaklaşık 2 milyon 100 bin kişi emekli oldu. Şimdi ise EYT' liler ilk maaşlarını ne zaman alacaklarını merakla bekliyor. Fakat EYT kanunu henüz TBMM' den geçmedi.

EYT Ne Zaman Meclisin Gündemine Gelecek?

Yaklaşık 2 milyon EYT' li vatandaş ilk emekli maaşlarının ne zaman yatacağını araştırıyor. Bunun için ilk olarak EYT düzenlemesinin yasalaşması ve Meclis’ ten geçmesi gerekiyor. Meclis gündemine EYT' nin ne zaman geleceği konuşulurken AK Parti' den herkesi mutlu edecek EYT açıklaması geldi. TBMM Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu EYT konusunun meclis gündemine geleceği tarihi açıkladı.

63ddf2ea133cee103f08a3e5.jpeg

EYT’ liler Mart Ayında İlk Maaşlarını Alacaklar!

EYT’ lilerin sabırsızlıkla beklediği yeni düzenleme ile ilgili açıklamayı Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptı. Akbaşoğlu kadro düzenlemesi ve EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, "Son olarak sözleşmeli için kadro düzenlemesi ile ilgili ilk adımı attık ve Meclis’ e sunduk. 500 bine yakın vatandaşımız daimi kadroya geçirilmesi Plan ve Bütçe Komisyonundan onay aldı. Perşembe günü bu konu Meclis’ in gündemine gelecek. Genel Kurul ise yasalaştırarak hemen yürürlüğe koyabilecek. Sıralama ve zaman yönetimi olarak da EYT ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanlığı teknik çalışmayı bitirdi. En geç haftaya öneriyi Meclise sunmayı düşünüyoruz. En geç Mart ayında EYT’ li vatandaşlarımız maaşlarını alacaklar." diye belirtti.

Peki EYT Kimleri Kapsayacak?

23 yıllık meselenin hallolmasına dair öneri, 8 Eylül 1999' dan önce çalışmaya başlayan kişileri kapsayacak. 2 milyon 250 bin kişinin yararlanacağı EYT düzenlemesinde herhangi bir yaş sınırı olmayacak.

EYT hakkında henüz yasalaşma işlemi tamamlanmadığı için hali hazırda gerçekleştirilen müracaatlar kabul görmeyecek. Kanuni aşama bittikten sonra başvurular, e-Devlet üzerinden SGK' ya yapılacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.