EYT’de Son Dakika! EYT Maaşının Yatacağı Gün Belli Oldu mu?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası ilk açıklandığı günden itibaren akıllarda birçok soru işaretini ardından bıraktı, Ocak ayında açıklanması beklenen EYT’nin sadece Resmi Gazete’de ilan edilmesi kaldı.

Yayınlanma:
EYT’de Son Dakika! EYT Maaşının Yatacağı Gün Belli Oldu mu?

Bunun yanı sıra Resmi Gazete’de yayınlandığı günden itibaren EYT yasasında ilk maaşların ne zaman yatacağı da vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

EYT resmileşmesi nerdeyse yakın buna bağlı olarak vatandaş EYT’li olmak için neyin gerekli olduğunu merak etmekte, öncelikle EYT’li olmak için herhangi bir şekilde yaş şartı aranmayacak burada özellikle 8 Eylül 1999 öncesinde çalışan kişilerin yine bu tarihlerde sigorta girişi bulunması gerekmektedir. EYT hem kadınlar hem de erkekler için farklı şartlar vardır. İlk olarak kadınlar için çalışma süresine bağlı olarak 20 yıl kadar sigortalılık süresi, erkekler için de 25 yıl sigortalılık süre şartı vardır. Aynı zamanda beş bin prim gün sayısını doldurmak gerekiyor.

EYT Emekli Maaş Miktarı Ne Kadar?

EYT’li olacak iki milyon vatandaşın yanı sıra bu kişilere bağlanacak aylıklar da yeni maaş düzenlemesi sonrası açıklandı.

Bütçe görüşmeleri sırasında emekli maaşlarının sürekli olarak arttığına dikkat çeken Bakan Bilgin, "Bugün en düşük emekli maaşını 5 bin 500 lira yapmamız birçok kişinin işine yaradı. Çünkü bugün EYT'li olan kişilerin aylığı çok düşüktü. Yüzde 60 civarında 3.500-4.500 arasında olacaktı. Bundan dolayı prim seviyeleri düşük, prim miktarı sınırda bulunan vatandaşlar bunlar. Bir de özel sektör üzerinden asgari maaş olarak gösteriliyor tutarlar bu nedenle düşük miktarlardı” EYT maaş miktarı hakkında daha detaylı bilgi bulunmasa da Bakan Bilgin’in açıklamalarına göre 5500 olması bekleniyor.

63d4f1e54e3fe107389dc713.webp

EYT Emekli Olanlar İlk Maaşı Ne Zaman Alacak?

EYT hakkında bir diğer merak edilen soru da EYT’den emekli olan kişiler ilk maaşı ne zaman alacak sorusudur.

Özellikle EYT’li olmaya hak kazanan kişiler EYT’nin Resmi Gazete’de yayınlanıp resmileştiği günün sonraki ayın 15’inde ilk maaşlarını alması bekleniyor. Yakın zamanda ilan edilmesi beklenen EYT için görüşmeler halen sürmekte ve vatandaşların aklındaki soru işaretleri giderilmektedir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.