EYT’liler DİKKAT: Deprem Sebebiyle Ertelenebilir!

Türkiye’de haklarını bekleyen yüz binlerce EYT’li yurttaş merakla gelecek yasa değişimini bekliyor. Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyük deprem sonrasında ise EYT’nin ertelenip, ertelenmeyeceği merak edilenler arasında. Peki, EYT ertelenecek mi? İşte detaylar.

Yayınlanma:
EYT’liler DİKKAT: Deprem Sebebiyle Ertelenebilir!

Yüz binlerce Emeklilikte Yaşa Takılanlar gelecek yasayı bekliyor. Deprem sonrasında Meclis tatil edilmişti. Çalışmalarına başlayan Meclise EYT önerisinin gelip, gelmeyeceği oldukça merak ediliyor. Peki EYT ertelenecek mi? EYT son durum nedir? EYT Yasalaştı mı?

Türkiye’de uzun yıllardır mücadele eden EYT’liler haklarını kazanmışlardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı EYT yasasıyla ilgili çalışmalarına hız verdiğini ifade etmişti. Bununla birlikte 2022’de yasa hızlanmıştı. Sonrasında ise çeşitli bakanlıkların görüşmesi sonrasında basın toplantısı düzenlenmiş Emeklilikte yaşa takılan ve şartları taşıyan kişilere emeklilik hakkı verileceği ilan edildi.

EYT Meclise Geldi Mi?

EYT’nin meclise gelip, gelmeyeceği de merak ediliyor. 2023 yılı itibariyle Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yapılan görüşmeler sonrasında da TBMM Plan ve Bütçe komisyonlarında da görüşülerek onaylanarak Meclis gündeminde alınması için sevk edilmişti.

Kanun teklifinin Meclise sevk edilmesinden kısa bir süre sonra Kahramanmaraş’ta deprem gerçekleşmiş birçok şehir yakından hissetmişti. Binlerce binanın yıkıldığı deprem on binlerce yurttaş da yaşamını yitirdi. Deprem sonrasında Meclise ara verilmesi beraberinde EYT kanunlarıyla ilgili belirsizlikler yaşanmıştı.

gozler-genel-kurul-da-eyt-de-takvim-nasil-isleyecek-1128895-5.jpg

EYT Ertelenir Mi?

Kulislerden gelen iddialara göre EYT’nin 3 ay ertelenmesi gerektiği ifade edenler ve 2 yıla kadar bekletilmesi gerektiğini ifade edenler bulunuyor. Ancak genel görüşün planlanan tarihte yasalaşması yönünde olduğu.

Sosyal Güvenlik Uzmanı olan Özgür Erdursun gerçekleştirdiği açıklamada şunları dile getirdi; "Merak ettiğinizi biliyorum, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT görüşmelerinin 21 Şubat’ta yapılacağını söyledi"

21 Şubat’ta Görüşülecek

EYT’nin 21 Şubat Salı günü yanı bugün görüşüleceği gelen bilgiler arasında. Yapılan açıklamalar sonrasında da EYT’de gelişmelerin nasıl şekilleneceği net olarak merak ediliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.