EYT’liler ve Emeklileri İlgilendiren Gelişme! 2000 Yılından Sonra Emekliler İçin Ek Maaş Kararı!

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) Meclise gelmesiyle birlikte birçok kişinin gündemi buraya çevrildi. Bu gelişmeyle birlikte emeklilik maaşı alan birçok kişinin gelir dengesizliği ön plana çıktı. Yeni alınacak karar ise herkese umut oluyor.

Yayınlanma:
EYT’liler ve Emeklileri İlgilendiren Gelişme! 2000 Yılından Sonra Emekliler İçin Ek Maaş Kararı!

EYT’yi yakından takip eden yüz binlerce insanın gözü bu haberde. Emeklilikte yaşa takılanların emekli olmasıyla birlikte genel emekli maaşlarında gelir adaletsizliği gündeme gelmişti. TÜİK tarafından gerçekleştirilen enflasyon verilerine ek olarak Refah Payı açıklanmış ve emekli maaşları yüzde 30 arttırılmıştı.

Gelişmeler sonrasında Türkiye Emekliler Derneğinin uzun süreden bu yana belirttiği 2000 sonrası emekliklerin durumuyla ilgili olarak yeni çalışmaların yapıldığı ifade edildi. 2000 yılından sonra emekli olan yurttaşlar için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesince bir çalışma komisyonu kurulduğu ifade edildi. Bu komisyonla birlikte emekli maaşlarında 1.300 TL’ye kadar artış gerçekleştirilecek.

Mart Ayında Zamlı Maaş Alınacak

Yüz binlerce emekli şimdiden gerçekleşecek olan intibak zammını bekliyor. Türkiye Emekliler Derneği söz konusu meseleyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a bir mektup göndermişti. Sonrasında ise konu Bakanlar Kurulu’na taşındı.

qu9yfjcakukd2f1mrh2j9g.webp

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca konuyla ilgili olarak çalışma gurubu oluşturulduğu bilgisi verildi. 2000 yılından sonrasında emekli olan yurttaşların mağduriyetlerinin giderilebilmesi için uzun yıllardır konuşulan intibak zammının bu yıl hayata geçmesi bekleniyor.

Yeni Zam Tutarı 1.300 TL

2000 yılı sonrasında emekli olan yurttaşlar için verilecek olan ek zam tutarıyla ilgili olarak kulislerden yeni bilgiler geliyor. Mart atında yapılması da beklenen intibak zammıyla ilgili olarak emekli yurttaşların maaşlarına 1.300 TL'lik ara zam yapılması planlanıyor. Söz konusu intibak zammı düzenlemesiyle ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan 2000 yılı sonrasında emekli olanlar faydalanabilecek. 2000 öncesinde SGK emeklileri ve Bağ-Kur emeklileri bu kapsama girmeyeceği bilgisi verildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.