Facebook'ta Yeni Tehlike

Facebook'ta son günlerde ortaya çıkan ve "DENEMELİSİN" şeklinde gelen paylaşımlara dikkat. Arkadaşının fotoğrafta seni ekledi linklerine tıklamayın.

Yayınlanma:
Facebook'ta Yeni Tehlike

Arkadaşlarınızdan gelen bu virüs ile sizin onunla beraber çekilmiş fotoğraflarınızın olduğu uyarısıyla profilinize yansıyor. Fotoğrafın altındaki linke tıkladığınızda ise bu virüs size de bulaşıyor ve arkadaşlarınızı etiketleyerek onlara da bu uyarıdan gidiyor.

Virüsün facebook hesabınıza veya doğrudan size bir zararı olup olmadığı bilinmiyor ancak bu tip eklenti virüsler ile hesabınızın şifresinin başkalarının eline geçebilmesi sözkonusu.

İki Adımlı Doğrulama Kullanın

Facebook artık dünyanın büyük bir kısmı için kişiliğinin aynası olmuş durumda. Nereye gittiğimizden ne yediğimize kadar hatta en mahrem özel konuşmalarınız bile facebook veri tabanında saklanıyor. Bu durum, öte yandan bir güvenlik ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Facebook her ne kadar iki adımlı doğrulama gibi kullanıcıların kişisel bilgilerini daha iyi korumaya yönelik olsa da yapılan anketler bir çok insanın iki adımlı doğrulama kullanmadığını, dolayısıyla facebook hesaplarının her an tehlikede olduğunu gösteriyor.

İki Adımlı Doğrulama Nedir?

Facebooka belirtmiş olduğunuz telefon numaranıza bir mesaj ile sizden ikinci bir şifre istenmesi, telefonunuza yüklediğiniz facebook hesabınıza bir aktivasyon kodu gelmesi veya bu işlemleri e-mail hesabınızı kullanarak yapmanızı sağlayan bir güvenlik tedbiri. Bu durumda facebook şifrenizi ele geçirebilecek bir kişi aynı zamanda telefonunuzu da ele geçirmeli. Çift adımlı doğrulama gmail kullanıcıları için de aynı şekilde çalışıyor.

Aynı Şifreyi Kullanmayın

Tedbirlerden biri de e-mailinize giriş şifresi ile facebook giriş şifrenizin farklı olması gerekiyor. Bu durumda bir kişi ikisinden birini ele geçirirse öteki hesabınızı da ele geçirmesi an meselesidir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.