Faruk Özlü: "Türkiye Ekonomisi Yatırımlarla Büyümeye Devam Ediyor"

Sanayi Bakanı Faruk Özlü, katıldığı bir temel atma töreninde, Türkiye ekonomisinin durumuna değindi. Dünya ekonominin daralmaya gittiğini belirten Bakan Özlü'nün açıklamaları haberimizde.

Yayınlanma:
Faruk Özlü: "Türkiye Ekonomisi Yatırımlarla Büyümeye Devam Ediyor"

Sanayi Bakanı Faruk Özlü, düzenlenen bir temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü, dünya üzerindeki tüm ülkelerin ekonomilerinde bir daralma meydana geldiğini belirtirken, bu daralmanın önümüzdeki dönem etkisini daha da ciddi bir şekilde göstereceğini ve çoğu ülkeyi içine alacağını belirtti. Dünya ticaretinde meydana gelmekte olan bu daralmaya rağmen, Bakan Özlü, Türkiye ekonomisinin sürekli olarak üst seviyelere oynadığı, ekonominin büyüdüğü ve yatırımların git gide arttığını belirtti.

Düzce iline bağlı Akçakoca İlçesinde yapımına başlanacak olan 15 Temmuz Şehitler ve Sosyal Tesislerinin temel atma törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, törende bazı açıklamalarda bulundu. Belediye tarafından yapılan tesisin açılışına Faruk Özlü'nün yanı sıra, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve daire amirleri ile çok sayıda davetli katılımda bulundu.

Tören açılışında bir konuşma yapan Bakan Faruk Özlü, Türkiye ekonomisinin gün geçtikçe üst seviyelere yükseldiğini belirterek, yatırımların her geçen gün arttığını belirtti. Ankara'da hızlı tren garının açıldığını hatırlatan Bakan Özlü, bu yatırımın Türkiye adına devasa bir yatırım olduğunun altını çizerek, günde 50 bin yolcunun kullanacağı hızlı trenleri, Türkiye'nin her tarafına kurmaya başladıklarını söyledi. Bu gelişmelerin yanı sıra, Akçakoca'da da bu açılışı gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Özlü, hükumet olarak reformist ve icraatçı bir yol izlediklerini vurguladı.

Hükumet olarak dev projelere imza attıklarını da belirten Bakan Özlü, son iki yılda Marmaray, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan selim Köprüsü gibi projeleri hayata geçirdiklerini belirtti ve Avrasya Tüneli'nin açılışını da 20 Aralık tarihinde gerçekleştireceklerini söyledi. Bakan Özlü açıklamasının devamında, Dünya ekonomilerinde bir daralma olduğunu ve bu daralmanın da önümüzdeki yıllara kadar süreceğini belirtti. Ancak bu daralmaya rağmen, Türkiye ekonomisinin sürekli olarak yukarı yönde seyir ettiğini belirten Bakan Özlü, Türkiye'nin yükselen ekonomisi ile gelişmiş ülkeleri de geride bıraktığını belirtti.

Bakan Özlü'nün konuşmasını tamamlamasının ardından ise, yapımına başlanacak olan 15 Temmuz Şehitler Parkı ve Sosyal Tesisi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü, basına kapalı bir odada yöneticiler ve partililer ile bir görüşme gerçekleştirdi.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.