Fatih Terim Galatasaray'dan Yıllık Ne Kadar Alacak? Rakam Belli Oldu

Galatasaray Fatih Terim ile 1,5 yıllık sözleşmeye imza attı. İmzaların atılmasının ardından sarı kırmızılı kulüp KAP'a Fatih Terim'e ödenecek ücret ile ilgili açıklama yaptı.

Yayınlanma:
Fatih Terim Galatasaray'dan Yıllık Ne Kadar Alacak? Rakam Belli Oldu

Galatasaray, önceki akşam yaptığı açıklama ile Fatih Terim'i teknik direktörlüğe getirdiğini kamuoyuna duyurmuştu. Açıklamanın ardından imzalar atıldı ve tecrübeli teknik direktörün ne kadar ücret alacağı da belli oldu. 

2017-2018 sezonunda Avrupa'ya zayıf rakibine yenilerek erken veda eden Galatasaray'da Tudor büyük tepki toplamıştı. Daha sonra lige iyi bir başlangıç yapan Tudor, tepkileri bir nebze de olsa dağıtmayı başarmıştı. Ancak son haftalarda art arda yaşanan hezimetler ve hiç bir derbinin kazanılamaması, taraftarlar ve yönetimde Tudor istifa seslerini daha da arttırdı. Özellikle sarı kırmızılı taraftarlar, Fatih Terim'im takımın başına geçmesini istiyordu. Taraftarlara müjdeli haber önceki akşam Fatih Terim'den gelmiş, tecrübeli teknik direktör sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Galatasaray ile anlaştığını duyurmuştu.

Anlaşmanın sağlanmasının ardında sarı kırmızılı kulüpte 4. Terim dönemi resmen başladı. Igor Tudor ile yolların ayrılmasının ardından sarı kırmızılı kulüp, Fatih Terim ile 1.5 yıllığına anlaştığını duyurdu. Anlaşma sonrası imzalar bugün atıldı. Fanatik Gazetesi'nin iddiasına göre deneyimli teknik direktörün sarı kırmızılı kulüpten yıllık 2 milyon Euro garanti ücret alacağı öğrenildi.

İmparator'un Sarı kırmızılı kulübü Şampiyon yapması ve takımın Şampiyonlar Ligi'ne katılması durumunda ayrı şekilde bonusları bulunuyor.  Her bir başarı için kulüp Terim'e 500 bin Euro daha ödeyecek.

KAP'a Bildirdi

Galatasaray, Fatih Terim'in ücreti konusunda KAP'a (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) şu açıklamayı yaptı:

"Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğü görevi için Fatih Terim ile 1.5 futbol sezonu için (2017-2018 futbol sezonu 2. yarısı ve 2018-2019 futbol sezonu) anlaşmaya varılmıştır. Buna göre kendisine 2017-2018 futbol sezonu 2. yarısı için 1.000.000 EUR ve 2018-2019 futbol sezonu için 2.000.000 EUR ücret ödenecektir. Ayrıca Türkiye Süper Ligi Şampiyonluğu durumunda kendisine her bir sezon için 500.000 EUR başarı primi ödenecektir."

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.