Fatih Terim'den Son Dakika Arda Turan Açıklaması (Dursun Özbek'in İlginç GS Anısı)

Fatih Terim, Galatasaray'ın teknik direktörlük görevine geldi. İmza töreninde konuşan Fatih Terim Arda Turan hakkında kendisine yöneltilen soruyu yanıtlarken, Dursun Özbek'te başından geçen ilginç anısını anlattı.

Yayınlanma:
Fatih Terim'den Son Dakika Arda Turan Açıklaması (Dursun Özbek'in İlginç GS Anısı)

Galatasaray ile 1,5 yıllık sözleşmenin altına imza atan tecrübeli teknik adam, imza töreninde önemli açıklamalarda bulunurken basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.

İmza sonrası sözü alan Terim açıklamasında, "Sayın başkanımız çok güzel şekilde izah etti. İki şey konuştuk, birincisi ekonomi ikincisi süre. 20 Ocak'a kadar seçilirsiniz seçilemezsiniz, mayısta tekrar oturmak kaydıyla diye aramızda bir konuşma geçti. Bu çatı altında beni Galatasaraylılarla buluşturdukları için yönetime çok teşekkür ediyorum. Hayatım hakikaten burada geçti. Zaman zaman ayrılıklar oluyor ama ayrılıklardan ziyade bağlılıklar daha ağır basıyor. Galatasaray'ın son aylardaki durumuna baktığımızda elimi taşın altına sokmam gerektiğine inandığım için bu çatı altındayım. Galatasaray taraftarıyla birleşince büyük işler yapıyoruz. Yenilerini yapmamız gerektiği aşikar. Telaşlanmamalıyız ama acele de etmeliyiz. Yapacak çok işimiz var. Galatasaray markasının yeni ilkleri yapmasına ihtiyacı var. 2 gün sonra renktaşımız Göztepe ile oynayacağız. İlk antrenmanıma bugün çıktım. Zamanımız var ama çok da fazla değil. Bir an evvel kolları sıvamalıyız. Igor Tudor'a da Galatasaray'a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum ve kendisine başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bismillahirrahmanirrahim diyerek imzayı atan Fatih Terim, alkışlarla görevine başladı.

İnsan Kulübünün Başkanından Her Gün Bir Telefon Almıyor

Atılan imza sonrası söz alan sarı kırmızılı takımın Başkanı Dursun Özbek, "Galatasaray başkanı aradığı zaman nerede görüşmek isterse siz de orada olursunuz. İnsan, kulübünün başkanından her gün bir telefon almıyor. Olayın kritik günleri de hepimizin malumu. Memnun olduk ve çok sevindik." ifadelerini kullandı.

Nasıl Davranmam Gerekiyorsa..

Fatih Terim, Dursun Özbek'in ardından yaptığı açıklamada, "Ben Galatasaray'ın kapısının içinden girdiğim gibi nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davrandım. O nezaket içinde, ne zaman isterseniz dedim. İnsan kulübünün başkanından her gün telefon almıyor. Olayın kritikliği hepinizin malumu. Memnun oldum. Kadroda 19-20 kişiyiz, eksiğimiz var. Sol ayaklı sol bekimiz yok, var olan da ameliyat oldu. Kadromuzdan birini tabii ki oraya koyacağız. Prensip icabı sol ayaklı olmayan bir futbolcuyu sol tarafa koymadım ama ilk defa bunu yaşayacağız herhalde. Acil şekilde bir rapor hazırlayacağım. Sorunları biliyorum ve ne yapacağız diye. Göztepe maçını kazasız geçmek istiyoruz. Mental ve fiziki yorgunluğu olan arkadaşlar gördüm. Mevcut oyuncularımızın performansını artırmak en büyük transfer olsa gerek. Kapasiteleri çok yüksek. Bizim için onların performansını nereye çekebildiğimiz çok önemli. Hakan Balta oynasaydı sol bek oynayacaktı. Listede olmadığı için oynatamıyoruz.De Jong'u da kampa çağırdım" dedi.

Galatasaray'ın Mutlaka Avrupa'da Olması Lazım

Galatasaray'ın mutlaka Avrupa'da olmasını gerektiğini söyleyen Terim, 'Nerede kalmıştık dersen, antrenmanda kalmıştım derim. Haberi orada almıştım çünkü. Muhakkak ki istendiğini, beğenildiğini duymak insanın hoşuna gider ama empati yapmak gerekiyor. Galatasaray'ın muhakkak Avrupa'da olması lazım. Bunun için de sezon sonunda bulunacağımız yerler belli. Kadromuz iyi ancak bazı yerlerde ihtiyaç var. Söylenenle olan arasında fark olduğunu düşünüyorum. Kadro iyi ama 1-2 kaliteli isime ihtiyaç var" dedi.

Dursun Özbek'in Anısı

Yeniden söz alan sarı kırmızılı kulübün başkanı Özbek anısını şu şekilde paylaştı: "Ali Sami Yen'de bir Avrupa kupası maçı oynanıyor. Rakibimiz Eintracht Frankfurt. Maçı ne dinlemek istiyorum, ne duymak istiyorum. Heyecanlıyım. Dükkanda duruyorum radyo açıyorlar. Sokağa çıkıyorum bağırıyorlar. Arabaya atlayayım Silivri'ye gideyim dedim. Silivri'ye git-gel yapayım maç biter dedim. Silivri dönüşünde Sami Yen'in önüne geldim. Baktım davul zurna çalıyor, kazanmışız dedim. Ben böyle bir Galatasaraylıyım. Bu heyecan bitmez. Daha heyecanlı çok günler yaşayacağız"

Arda Turan Yanıtı

Basın mensuplarının Arda Turna Galatasaray'a gelecek mi şeklindeki sorusuna Terim, "O sayın başkan ile yönetimin konusu . Şu anda böyle bir konu yok. Benden önce  böyle bir şey varsa bilmiyorum." cevabını verdi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.