FED Başkanı Powell’in Faiz Açıklamalarından Sonra Ünlü Ekonomist Zelyut Sosyal Medya Hesabından Uyardı!

FED Başkanı Powell’in açıklamalarından sonra birçok ünlü ekonomistten uyarılar gelmeye devam ediyor. Onlardan biri Zelyut olurken, dolar kurunun olumsuz etkilenebileceğini söyledi.

Yayınlanma:
FED Başkanı Powell’in Faiz Açıklamalarından Sonra Ünlü Ekonomist Zelyut Sosyal Medya Hesabından Uyardı!

Merkez Bankasının kur politika uygulamasıyla TL’nin dolar karşısında değer kaybetme durumu göze çarptı. Her ne kadar TL’nin sınırlı diyebileceğimiz sayıda değer kaybetme durumu yaşanmış olsa da faiz politikasının piyasaları yeniden sarsacağı bir gerçek. FED Başkanı Jerome Powell’in faiz oranlarının daha yüksek olabileceğini söylemesi üzerine piyasalarda da bir hareketlilik süreci yaşanmaya başladı.

Küresel hareket piyasalarındaki durağan dönem FED başkanı tarafından yapılan açıklama sayesinde daha da hareketli hale geldi. Dolar güne sınırlı yükselişle devam etmiş olsa da 19 TL barajına günden güne yaklaşmaya devam ediyor. Türk Lirasının dolar karşısında zayıfladığı bir sürece doğru gidilirken, ekonomistler tarafından da dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuluyor.

Dolarda Son Anlık Durum Ne? TL Dolar Karşısında Değer Kaybedecek Mi?

Dolar kuru güne yükselişle başladı. Eğitilimini yukarıya doğru çıkaran dolar 19 TL sınırına geldi. Analistler doların yukarı yönlü çıkmaya devam edeceğini düşünüyor.

Dolar/TL güne yükselişle başlangıç yaparken saat 12:05 civarında, bir önceki kapanışına 0,1 ekledi. %0.1’lik bir başlangıçla açılış yapmasından sonra doların 18,95 TL olarak işlem görmesine neden oldu. Yukarı yönlü bir eğilimin fark edildiği doların 19 TL sınırında olduğunu ve her gün üzerine katarak işlem gördüğünü söylemek mümkün.

Dolar yatırımı yapacak kişiler dolardaki son durumu takip altına alınırken, dolar bozdurma konusunda kararsız kalabiliyor. Çünkü dolar yatırımı yapanların kafalarında yer edinen bir başka önemli sorulardan biri de doların daha ne kadar artacak olduğu denebilir. Doların aynı dakikalar içerisinde 0,1’lik bir yukarı yönlü artış yaşamasının yanı sıra dolarda da 0,2 artış görülüyor.

Para Politikalarına İlişkin

Zelyut Twitter’dan Paylaştı: Dolar/TL’de Olumsuz Haber

Yeniçağ yazarı olan Evren Devrim Zelyut Dolar ve TL ile ilgili kötü haberi verdi. Zelyut açıklamasında; ‘’FED yetkilileri tarafından gerçekleştirilecek faiz, yüksek enflasyonla mücadele olmaya itecek.’’ sözlerini ekledi. Dolar/ TL konusunda sosyal medya hesabından uyarılarda bulunarak dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.