Fed Kararı Öncesi Döviz Kuru ve Altın Fiyatları (14 Aralık Güncel Fiyatlar)

Piyasalar, Amerikan Merkez Bankasının alacağı faiz kararına odaklanmış durumda. İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru ile altın fiyatları.

Yayınlanma:
Fed Kararı Öncesi Döviz Kuru ve Altın Fiyatları (14 Aralık Güncel Fiyatlar)

Yerel piyasalar ile küresel piyasalar Amerikan Merkez Bankası tarafından alınacak faiz kararını beklemeye başladı.

Son günlerde hem iç hem de küresel piyasalarda döviz kurları dalgalı bir görüntü çizmeye devam ediyor. Dolar, diğer para birimleri karşısında değer kazanmaya devam ederken, bu yükselişin Fed'in faiz kararı sonrası yeni bir ivme yakalaması bekleniyor.

Geçtiğimiz ay ABD Başkanlık seçimi süreci ve seçimden Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın çıkması üzerine küresel piyasalarda yükselişe geçen dolar, Türk Lirası karşısında da ciddi miktarda değer kazanmıştı. Bir aralar 3.55 seviyelerini bulan dolar, buralarda çok kalmayın Merkez Bankasının hamleleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ile kamu kurum ve kuruluşları dahil dolar bozdurma seferberliği doların bu seviyede kalmasına izin vermedi.

Piyasalar Gözünü Fed Kararlarına Çevirdi

Küresel piyasalar, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararını bekliyor. FED’in faiz artıracağı olasılığı yüksek görülüyor ancak yapılacak açıklamaların da doların küresel piyasalardaki değeri üzerinde etkili olacağı belirtiliyor.

Dolar, bugüne küçük düşüşlerle başladı saat 9.00 itibariyle dolar 3.4742’den işlem görüyor. Euro da 3.6862 liradan işlem görüyor.

Altın Fiyatları

Küresel piyasalarda görülen dalgalanmada döviz kurlarının yanı sıra altın piyasası da nasibini aldı. Bi aralar gram fiyatı 134 TL civarına yükselen altın, son günlerde toparlanma gösterdi.

Kapalı çarşıda altının gramı 14 Aralık itibariyle 129 TL seviyesinden işlem görürken çeyrek altın, 206 T;L'ye alınıp 2012 TL'ye, Yarım altın ise 413 TL'ye alınıp 424 TL'ye, Cumhuriyet altını ise 860 TL'ye alınıp 873 TL'ye satılmaktadır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.