Fed ve MB Hamleleri ile Döviz Kurunda Ciddi Düşüş (Döviz Kuru ve Altın Fiyatları 17 Mart)

Dolar ne kadar oldu? Döviz kurunda son durum nedir? Altın fiyatları ne kadar? Piyasalarda son durum nedir? Çeyrek altın ne kadar? Fed'in faiz kararı sonrasında dolar ne kadar oldu? İşte piyasalarda son durum ve döviz kur ile altın fiyatları.

Yayınlanma:
Fed ve MB Hamleleri ile Döviz Kurunda Ciddi Düşüş (Döviz Kuru ve Altın Fiyatları 17 Mart)

Son dönemlerde inişli çıkışlı bir görüntü çizen dolar ve euro, önceki gün Amerikan Merkez Bankası (Fed)'den gelen faiz açıklaması sonrasında düşüşe geçti.

Fed'in açıklamaları sonrasında Merkez Bankasından gelen hamle ile biraz daha aşağı seviyeler çekilen dolar kuru güne 3.6136'dan başlangıç yaptı.

Haftanın son işlem gününe 3.6280 liradan başlayan dolar, saat 9.00’da piyasaların açılması ile birlikte 3.6021 liraya kadar indikten sonra hafif toparlanarak 3.6136 lira seviyesine tekrar döndü. Önceki gün akşam kapanışta 3.91 - 3.92 lira aralığında hareket eden euro kuru da paritenin etkisi ile, 3.8839’a kadar geriledikten sonra 3.8945 lira seviyesinde sabitlendi.

Altın Fiyatları

Son 6 aylık dilim içinde dolar ve euro ile bilikte sürekli olarak yükselen altın fiyatları ise son 2 aylık dilimde sabitlendi. Kapalı çarşıda altının gramı 142 lira seviyesinde durdu. Çeyrek altının ise alış fiyatı 228 lira olarak belirlenirken, 233 lira'dan satışa sunuluyor. Yarım altın ise 456 liradan alınırken 467 liraya satışa sunulmaktadır. Cumhuriyet altını ise 954 lira seviyesinden alınırken 968 liradan satılmaktadır.

Ekonomi haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.