Fed'in Faiz Arttırması Ne Anlama Geliyor? Fed Faiz Kararı Sonrası Döviz Kuru ve Altın Fiyatları Ne Oldu?

Amerikan Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada 11 yıl aradan sonra faiz arttırım kararı alındı. İşte faiz arttırım kararı sonrası piyasalarda son durum ve güncel döviz kuru ile altın fiyatları.

Yayınlanma:
Fed'in Faiz Arttırması Ne Anlama Geliyor? Fed Faiz Kararı Sonrası Döviz Kuru ve Altın Fiyatları Ne Oldu?

Amerikan Federal Açık Piyasa Komitesi, iki gün süren faiz toplantıları sonrasında beklenen faiz kararını açıkladı.

Fed yetkilileri tarafından yapılan açıklamada beklenilen oldu ve faiz oranında çeyrek puanlık bnir artış gerçekleştirildi. Faiz oranı yüzde 0.50 'den yüzde 0.75 'e yükseltildi.

Enflasyondaki 'Artış Kayda' Değer Olarak Nitelendirildi

FOMC tarafından toplantıların tamamlanmasının ardından yayımlanan toplantı tutanaklarında enflasyon beklentilerinin 'kayda değer' bir şekilde arttığına dikkat çekildi.

İşgücü Piyasası Güçlenebilecek Öngörüsü

Toplantı sonrası açıklanan kararlara göre iş gücü piyasasının ise 'güçlenebileceği' öngörüsünde bulunuldu.

Faiz Arttırımı 2017'de Devam Edecek

En son faiz artışını 2005 yılında gerçekleştiren Fed, 11 yıl aradan sonra ikinci kez faiz artışına 2017 yılında da devam etmesi bekleniyor. Fed 'in 2017 'de faizleri 3 defa daha yükseltmesi bekleniyor. Ekonomik aktivitelerin 'ılımlı' bir şekilde devam etmesini öngören Fed yetkilileri, enflasyonun ve küresel piyasalardaki gelişmelerin yakından takip edileceğini ve önümüzdeki dönemler alınacak kararların bu doğrultuda olacağına dikkatleri çekti.

Uluslararası piyasalarda dolar/TL kuru ise yeniden 3,51'in üzerini gördü. Karar öncesi dolar 3,46 seviyesindeydi.

Fed'in faiz artırımına en sert tepkiyi altın verdi. Ons altın ilk dakikalarda yüzde 3'lük bir düşüşe 1149 dolara kadar geriledi.

Piyasalarda Son Durum

Önceki gün Fed'in kararı sonrası 3.51 seviyesine kadar gelen dolar, bugün 3.53 seviyesinde güne başladı. Euro ise 3.72 seviyesinde kaldı.

Altın fiyatları ise düşüşün artından toparlanarak güne normal seviyede başladı. Altının gramı 129 liradan işlem görürkeni çeyrek altın 207 liraya alınıp 2013 liraya, yarım altın 415 liraya alınıp 426 liraya, Cumhuriyet altını ise 865 liraya alınıp 878 liraya satılmaktadır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.