Felç Riskini Arttıran Besinler Açıklandı: Bunları Görünce Oradan Uzaklaşın

Besinler hayatımızı devam ettirebilmemiz için oldukça önemlidir. Fakat besinlerin sağlıklı bir şekilde üretilmemesi halinde resmen zehir saçabilmektedir. Uzmanlar bazı besinlerle ilgili uyarılarda bulundu. İşte tüm detaylar.

Yayınlanma:
Felç Riskini Arttıran Besinler Açıklandı: Bunları Görünce Oradan Uzaklaşın

Bilim insanları, insan hayatını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmesi için araştırmalar yapmaya devam ediyor. Gelen son araştırmalar ise insan sağlığına oldukça zararlı olup, felç riskini arttıran besinleri ortaya koydu. Bunları gördüğünüzde oradan uzaklaşın.

Yapılan araştırmalar fazla unlu, şekerli ve yağlı besin tüketen insanların vücutlarında kalıcı zarar verebildiğini ortaya çıkarttı. Un, şeker ve yağ beraberinde kalp, tansiyon, obezite ve akciğer rahatsızlığını beraberinde getiriyor. Keza bu rahatsızlıklar kişinin ömrünü kalitesizleştirdiği gibi de kısaltıyor.

14.webp

Oxford Üniversitesinde Araştırma

Dünyanın önde gelen saygın üniversitelerinden Oxford’da önemli bir araştırma yapıldı. Profesör Tim Key insan vücuduna alınan fazladan şekerle ilgili detaylar verdi. Key, fazla şeker tüketmenin kalp krizi ve felç riskini epey arttırdığını ortaya çıkarttı.

Uzman isim kişilerin şeker ihtiyaçlarını yine doğadan sağlıklı besinlerle alması gerektiğini aktarıyor. Araştırmalara günde 30 gramdan fazla şeker tüketilmesinin birçok sağlık sorununu ortaya çıkarttığı ve sağlıksız bir yaşama ittiğini gösteriyor.

13.jpg

Bunlardan Uzak Durun

Uzman isimlerin ortaklaştığı nadir konulardan birisi de insan sağlığına zararlı olan besinler. Uzmanlar bu besinlerden uzak kalınması gerektiğini aktarıyor. Bunlar kabaca şu şekilde:

  • Hazır Meyveli Yoğurt
  • Çay ve Kahve Beyazlatıcıları
  • İşlenmiş Gıdalar
  • Unlu Mamül
  • Krema ve Sos
  • Şeker
  • Un
  • Yağ

Bu besinlerden uzak durmanın günlük yaşantılarda oldukça zor olduğunu belirten uzmanlar alışkanlıklarla bunun üstesinden gelebileceğini de aktarmakta.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.