Fenerbahçe Galatasaray Derbisi Dünya Basınında Geniş Yer Buldu

Önceki gün karşı karşıya gelen ve Fenerbahçe'nin 2-0' lık üstünlüğü ile sona eren karşılaşma Türkiye basınının yanı sıra dünya basınında da geniş yer buldu.

Yayınlanma:
Fenerbahçe Galatasaray Derbisi Dünya Basınında Geniş Yer Buldu

Spor Toto Süper Lig'in 11' inci haftasında oynanan ve büyük bir mücadeleye sahne olan Fenerbahçe Galatasaray derbisi Türk basınının yanı sıra dünya basınında da geniş yer buldu. Özellikler Hollanda basını, Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri atan Robin Van Persie hakkında övgü dolu yazılar yazdı.

Uzun süren suskunluğu ve kötü oyunu sonrasında Galatasaray'a patlayan ve attığı 2 gol ile Fenerbahçe'nin derbiyi kazanmasını sağlayan Hollandalı yıldız Robin van Persie'nin manşetlere taşındığı haberlerde maçın kahramanı olarak gösterildi. Hollanda'nın Telegraaf gazetesi, "Van Persie ateş etti, Fenerbahçe seriye devam etti" manşetini atarken, yıldız oyuncunun maç sonu yaptığı, "Hayallerim gerçek oldu. Burada gol atmak ve derbide galibiyet almak beni çok mutlu etti ve gururlandırdı" açıklamalarına da yer verdi.

Hollanda'nın AD gazetesi ise, "Van Persie Galatasaray'a karşı büyük oynadı" manşetini attı.

Alman basınının tanınmış gazetelerinden Bild, "Podolskili Galatasaray, Fenerbahçe karşısında kaybetti" manşetini atarken, bir diğer Alman gazetesi Kicker da, "Türk derbisinde kazanan Fenerbahçe" diye yazdı.

Portekiz gazetesi Record ise, "Derbinin yıldızı Van Persie. İstanbul derbisinin kararını Van Persie verdi" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'a Florya'da Tepki

Son haftalarda sergilenen kötü oyunun yanı sıra, Galatasaray'ın kötü bir futbolla ezeli rakibi Fenerbahçe'ye yenilmesi, taraftarın tepkisini çekti. Florya'da takım otobüsünün tesislere girişi sırasında gergin anlar yaşandı. 90 dakika boyunca Fenerbahçe kalesinde tek önemli pozisyon yakalayamayan Sarı Kırmızılı futbolculara Florya Metin Oktay Tesisleri önünde taraftarlar sert tepki gösterdi.

5haber.com  | İstanbul

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.