Fenerbahçe , Galatasaray Odeabank'ı 18 Farkla Yendi

Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Liginin 6. haftasında konuk ettiği Galatasaray'ı 92-74 yendi.

Yayınlanma:
Fenerbahçe , Galatasaray Odeabank'ı 18 Farkla Yendi

Spor Toto Basketbol Süper Liginin 6' ncı haftasında Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank'ı konuk etti ve rakibini ezici oyunuyla yendi.

Rakibine 5 yıldır sahasında yenilmeyen sarı lacivertli ekip, Fenerbahçe Ülker Sport Arena'daki maçtan yine galip ayrıldı. Fenerbahçe ezeli rakibini yenmenin yanı sıra kendi sahasında oynadığı son 22. maçından da galip ayrılmanın sevincini yaşadı.

THY Avrupa Ligi'nde 28 Ekim'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan maçta Fenerbahçe deplasmanda rakibini 16 sayı farkla 103-87 mağlup etmişti.

Maça iyi ve hızlı başlayan taraf konuk ekip oldu. Birinci periyotu Galatasaray Odeabank 20-19 önde tamamladı. Karşılıklı basketlerle geçen ilk periyotun ardından 2. periyot da çekişmeli geçti ama evsahibi Fenerbahçe öne geçmeyi başardı: 41-39

Maç Üçüncü Periyotta Koptu

3. periyotta 21-7 üstünlük sağlayan Fenerbahçe farkı açarak skoru 62-46'ya getirdi.

Aziz Yıldırım'dan Gerginliklere Anonslu Müdahale

Galatasaray son çeyrekte de sayı üretmekte zorlanırken Fenerbahçe sahada şov yapmaya başladı. Paslaşmalarda taraftarlar oley çekerken fark maçın bitimine 4 dakika 42 saniye kala 22 sayıya kadar ulaştı.

Ancak bir ara pota arkasındaki taraftarların tepkileri maçın kısa süreli durmasına neden oldu. Sarı-Lacivertli taraftarlar Galatasaray yedeklerinin olduğu bölümden kendilerine el-kol hareketi yapıldığını belirterek, öfkelendiler.

Takımı desteklemelerini isteyen ve daha sakin olmalarını belirten Başkan Aziz Yıldırım , taraftarlara mikrofonu alarak seslendi.

Taraftarların tepkisi hemen dinmezken, Obradovic de kaptan Melih Mahmutoğlu'ndan uyarı yapması istedi. Başkan Yıldırım'ın ardından 1 dakika sonra bu kez anons yaparak taraftarları sakinleştiren Melih oldu. Mücadeleyi Fenerbahçe 18 sayı farkla 92-74 kazandı.

Galatasaray Başkanı da Maçtaydı

Öte yandan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de salonda maçı izledi. Galatasaray'ın Başkanı beraberindeki yöneticilerle Ülker Arena'da derbiyi yakından takip etti. Uzun süredir Galatasaray Kulübü Başkanı Fenerbahçe deplasmanına gitmiyordu. Bu arada salona gelen yaklaşık 10 bin taraftara küçük boyutta Fenerbahçe bayrakları dağıtıldı.

5Haber.com  | İstanbul

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.