Fenerbahçe Zorya'yı 2-0 Yenerek Gruptan Çıkmayı Büyük Ölçüde Garantiledi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi gruplarında ilk maçta deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Zorya'yı kendi evinde 2-0 yenerek gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi.

Yayınlanma:
Fenerbahçe Zorya'yı 2-0 Yenerek Gruptan Çıkmayı Büyük Ölçüde Garantiledi

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe, kendi evinde karşılaştığı Zorya'yı, karşılaşmanın ikinci yarısında bulduğu gollerle 2-0 yendi ve grupta avantajlı duruma geldi. Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Stoch, zor bir maçı geride bıraktıklarını söyledi.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan mücadelede Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 59. dakikada Miroslav Stoch ve 67. dakikada Simon Kjaer kaydetti. Konuk ekipten Eduard Sobol, 90+3. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Zorya Luhansk'ı 2 - 0 mağlup ettikleri maçta ikinci yarıda oyuna katılan ve takımının ilk golünü kaydeden Fenerbahçenin yıldız futbolcusu Miroslav Stoch, zorlu bir maçtan, kolay olmayan bir galibiyetle ayrıldıklarını ifade etti.

Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Stoch, Advoocaat'la aralarında geçen diyaloğu da anlattı. Slovak oyuncu, "Benden şut atmamı istedi. Çok iyi şutum olduğunu ve bunu kullanmam gerektiğini söyledi. Ben de deneyeceğimi söyledim. Bazen şut için fırsat oluyor, bazen de olmuyor. Biraz zaman bulursam deniyorum, bugün de denedim ve golü buldum" dedi.

Geride bıraktıkları maç hakkında bazı değerlendirme açıklamalarında bulunan Stoch, "Zor maçtı ve bunu biliyorduk. Çok iyi takımla karşılaştık. Kontra atak oynuyorlar. Bizim için kolay olmadı. Maçın ilk yarısında iyi değildik, ikinci yarı iyiydik. Turu henüz garantilemedik. Diğer maçın sonucuna da bağlı. Artık Pazar günü oynayacağımız lig maçına odaklanmalıyız" sözlerini söyledi.

Sarı-lacivertli oyuncu Hasan Ali Kaldırım ise, önemli bir takıma karşı kazandıkları için mutlu olduğunu ifade ederken, galibiyet serisini de devam ettirdikleri için mutlu olduğunu söyledi.

Hasan Ali Kaldırım, "Mutluyuz öncelikle, kazanmak çok önemliydi. Diğer maçın sonucuna göre çıkmayı garantileyebiliriz. İyi bir takıma karşı kazandık. Çok iyi bir rakibe karşı oynadık. Çok iyi defans yapan, hızlı hücuma çıkan bir takım. Kilidi açmak önemliydi. Çok maç oynuyoruz, yorgunluk da var, taraftarımıza yanımızda oldukları için teşekkür ederiz. Güzel bir seri yakaladık. İyi gidiyoruz. Artık diğer maçın sonucuna bakarak Feyenoord maçına gideceğiz. İnşallah gruptan çıkıp Fenerbahçe'yi Avrupa'da güzel bir şekilde temsil ederiz" dedi.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.