FETÖ'cü itirafçıların verdikleri isimler nasıl inceleniyor?

FETÖ'cü itirafçıların verdikleri isimler nasıl araştırılıyor? FETÖ soruşturmasında itirafçıların verdikleri isimlerin örgüt üyesi olup olmadıkları nasıl belli oluyor? Hangi işlemler sonucu gözaltı kararı çıkarılıyor? İşte detaylar.

Yayınlanma:
FETÖ'cü itirafçıların verdikleri isimler nasıl inceleniyor?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması operasyonlarında örgüte büyük darbe vuruldu ve örgütün kamu başta olmak üzere tüm yapılanmaları deşifre edildi. Halen devam eden FETÖ soruşturmasında, örgütün önemli isimleri başta Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyetin titiz çalışması sonrasında ortaya çıkarıldı. Ayrıca gözaltına alınan FETÖ'cülerden itirafçıların verdiği isimler de FETÖ soruşturmasında önemli bir yere sahip.

Gözaltına alınan FETÖ'cü isimler, hem ceza indirimine gitmek için bazıları da pişman oldukları için itirafçı olma kararı aldı. İtirafçılardan önemli isimler, örgütün kamu içindeki yapılanmasını deşifre etmektedir. İtirafçılardan alınan bilgilere göre bu isimler FETÖ şüphelisi olarak takibe alınmakta, yapılan incelemeler suçlu olduğu yönünde çıktığında da hakkında adli işlemler yapılmaktadır.

İtirafçıların Verdiği İsimler Nasıl Araştırılıyor?

İtirafçılardan alınan isimler, kesinlik taşımadığı için birkaç süzgeçten geçiyor ve bunun sonucunda şüpheli olarak hakkında işlem yapılıyor. İlk olarak verilen isimler, diğer sanıkların ve itirafçıların verdiği isimlerle karşılaştırılıyor ve bu isimlerin tutarlılığı saptanıyor. Daha sonra ise bu isimlerin telefon kayıtları inceleniyor ve herhangi bir şüpheli durum olup olmadığına bakılıyor.

Öte yandan bu isimlerin banka hesapları ile yurt dışı giriş çıkış trafiklerine bakılıyor. Bu bilgilerin hepsi bir sistemde toplanıyor ve karşılaştırma yapılıyor. Bu karşılaştırma sonucunda çıkan isimler şüpheli listesine ekleniyor.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.