FETÖ'cü Sağlık Çalışanlarına Verilecek Cezalar Belli Oluyor

Hakkında tutuklama kararı verilerek cezaevine gönderilen FETÖ'cü sağlık çalışanlarının karar duruşmaları başladı. İşte sağlık çalışanları hakkında istenen cezalar.

Yayınlanma:
FETÖ'cü Sağlık Çalışanlarına Verilecek Cezalar Belli Oluyor

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Adana'da başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, aralarında Kozan Devlet Hastanesi eski başhekiminin da bulunduğu 7 sağlık çalışanı hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimi sonrasında Başsavcılık tarafından verilen talimat ile polis ekipleri, Kozan İlçe Devlet Hastanesi'ne operasyon düzenlendi. Başhekim Süleyman C. ile sağlık personeli Tamer Erdoğdu, Yıldırım Bahadır Polat, Saim Ağca, İsmail T., Zeki T., ve Vahap B. gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheliler suçlamaları kabul etmezken Erdoğdu, Polat ve Ağca hakkında tutuklama kararı verildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. 64 sayfadan oluşan iddianamede Emniyet Genel Müdürlüğü'nün FETÖ ile ilgili raporu da yer aldı. Bazı şüphelilerin evlerindeki aramalarda Fethullah Gülen'e ait kitap ile dergiler ele geçirildiğini belirten savcı, bazı şüphelilerin FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesi ile kapatılan Ufuk Sağlık-Sen'e üye olduklarını kaydetti. Bakanlık soruşturması sonucu tutuklu şüphelilerin meslekten ihraç edildiğine dikkat çeken savcı, bazı şüphelilerin Fethullah Gülen'in talimatı üzerine Bank Asya'ya para yatırdıklarını belirtti. Savcı, tüm şüpheliler hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Son dakika haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com |Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.