FETÖ'nün Anadolu Üniversitesi Yapılanmasına Operasyon: 31 Gözaltı

Fethullahçı Terör Örgütü'nün Anadolu Üniversitesi yapılanmasına yönelik bugün düzenlenen operasyonlarda 3'ü profesör olmak üzere 31 kişi gözaltına alındı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
FETÖ'nün Anadolu Üniversitesi Yapılanmasına Operasyon: 31 Gözaltı

Anadolu Üniversitesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik Eskişehir merkezli 5 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında 3 profesörün de bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı, hakkında yakalama kararı olan 4 kişi de aranıyor.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bugün sabah saatlerinde Eskişehir, Konya, Trabzon, Bursa ve Adana illerinde Anadolu Üniversitesi'nde halen görevde olan, daha önce açığa alınan ve ihraç olan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında 3 profesör, 3 doçent, 6 yardımcı doçent, 15 araştırma görevlisi ve 3 bilgisayar işletmeninin bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 4 kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor.

ESKISEHIR MERKEZLI 5 ILDE ANADOLU UNIVERSITESI CALISANLARINA YONELIK DUZENLENEN OPERASYONDA 31 KISI GOZALTINA ALINDI.<p>FOTO:ESKISEHIR/DHA22'si ByLock'çu

Gözaltına alınan şüphelilerin 22'sinin ByLock programı kullandıkları, birinin de FETÖ'nün Anadolu Üniversitesi'nde akademisyenler sorumlusu olduğu belirtildi. Evlerinde ve üniversitedeki bürolarında arama yapılan şüphelilerin bazılardan Fethullah Gülen kitapları ile 1 dolarlar çıktı.

ESKISEHIR MERKEZLI 5 ILDE ANADOLU UNIVERSITESI CALISANLARINA YONELIK DUZENLENEN OPERASYONDA 31 KISI GOZALTINA ALINDI.POLIS EKIPLERI,SUPHELILERIN BILGISAYARLARINA DA INCELEME YAPTI.<p>FOTO:ESKISEHIR/DHA20 Kişi Tutuklanmıştı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi'ne götürülen şüphelilerin sorgulamalarının devam ettiği bildirilirken, aynı üniversiteye geçen 18 Ağustos'ta düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunun ardından 20 kişi tutuklanmıştı.

ESKISEHIR MERKEZLI 5 ILDE ANADOLU UNIVERSITESI CALISANLARINA YONELIK DUZENLENEN OPERASYONDA 31 KISI GOZALTINA ALINDI.SUPHELILERDEN BAZILARINI EVLERINDE 1 DOLARLAR BULUNDU.<p>FOTO:ESKISEHIR/DHA

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Eskişehir

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.