FETÖ'nün Askeri Hakiminden Örgüt ile İlgili Flaş İtiraflar

Terör örgütü FETÖ'nün askeri hakimlerinden olan eski Hakimin verdiği ifade, FETÖ iddianamesinde yer aldı. İşte eski Hakim Mehmet Aksu'nun itirafları ile FETÖ'nün iç yüzü.

Yayınlanma:
FETÖ'nün Askeri Hakiminden Örgüt ile İlgili Flaş İtiraflar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede çarpıcı ifadeler yer verildi.

Eski hakim olan Mehmet Aksu'nun itiraflarının  yer verildiği iddianamede örgütün devlet içine adam sokmak için nasıl yollar izlediğini gözler önüne serdi.

2007 senesinde ilk kez örgütle tanıştığını dile getiren eski hakim Mehmet Aksu, ifadesinde şunları söyledi.,:

"Daha üst düzeyden abiler eve gelip sohbet toplantısı yapıyordu. Fethullah Gülen'e ait videolar izliyorduk. Okuduğumuz kitapların çetelesi tutuluyordu. Kamp sonunda da başarılı bulunanlara değişik hediyeler veriliyordu. Bu kamp sırasında askeri okul veya polis akademisi sınavlarına girmemiz yönünde telkinler yapıldı. Askeri okullara sıcak bakmıyordum. Mahçup etmemek için Polis Akademisi sınavlarına girmeyi kabul ettim."

Yara İzi İçin Estetik Yaptırdılar

Polis Akademisi sınavlarına hazırlanırken yüzüdeki yara izinin sorun olabileceği gerekçesiyle ameliyat geçirdiğini söyleyen Aksu, "Yüzümde çocukluktan kalma bir yara izi vardı. Mülakatta sorun olabileceğini belirttim. Halledebileceklerini söyleyerek beni Sema Hastanesinde bir estetik cerrahına götürdüler. Doktor yara izinin yüzünün yapısı ve yara şekli itibarıyla kapatılmasının mümkün olmadığını söyleyince Avcılar'daki bir başka hastaneye götürüldüm. Orada yara izinin bulunduğu yere bir seans yağ dokusu enjekte edildi. Diğer iki seansa gitmedim." dedi.

Sınav Esnasında Bize Farklı Davranıyorlardı

Girdikleri sınavlarda sınav gözetmenlerinin kendilerine farklı davrandığını söyleyen Aksu, "Sınavda spor ve sağlık aşamalarını geçtim. Gözlemlediğim kadarıyla bu sınavlarda cemaate yakın adaylardan sınav komisyonu haberdardı. Zira sınava giren diğer kişilere nazaran bize çok sıcak ve farklı davranıyorlardı." dedi.

Adli Yargı Sınavları

Adli yargı sınavından 2012'de 85 aldığı belirten Aksu, "Mülakat için bir nevi prova mahiyetinde mülakat örneği yapıldı. Hepimiz takım elbise giydik, traş olduk. Mülakata girer gibi 2-3 kişinin olduğu bir heyetin karşısına çıktık. Hukuki bazı sorular soruldu. Neyi yanlış, neyi doğru yaptığımız anlatıldı." diye konuştu.

FETÖ Evlilikleri

Örgüt içi evlilikler konusunda da itiraflarda bulunan Aksu, "Staja başladıktan sonra hafta sonu sohbetine evlendirme abisinin geleceği söylendi. Nitekim o hafta sonu gelen bir şahıs bizimle ayrı ayrı görüştü. Evlilik kriterlerini sordu. Bu konuya olumlu yaklaşanlardan bilgilerini ve fotoğraflarını aldı. Bir ay kadar sonra bu abi tekrar geldiğinde bu şekilde evlenmeyi düşünen kişilerin kriterlerine uygun evlilik adaylarının fotoğraflarını ve bilgilerini getirip ayrı ayrı gösterdi." sözlerini söyledi.

FETÖ Maaşlardan Ne Kadar Para Alıyordu?

Örgütün maaşlarının bir kısmını himmet adı altında topladığını dile getiren Aksu, "Staja başladıktan sonra istediler. Fakat gönüllülük esasına göre cemaatte bulunduğumu belirterek buna karşı çıktım. Israr ettiler. Bunun üzerine 200-300 lira kadar ödedim. Sonraki aylarda da maaşın yüzde 15'i ya da 20'si kadar para istendi. Hatta Ankara'da henüz cemaatten ayrılmadığım sıralarda bir şahıs gelerek benimle özel olarak görüştü. Her ay ödemem gereken ve eksik kalan miktarların yazılı olduğu bir çizelge çıkarıp borcum olduğunu söyleyince itiraz ettim. 'Size senet mi verdim, ne borcu?' dedim. Hatta biraz tartıştık." dedi.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.