FETÖ'nün Milli Eğitim Yapılanmasına ByLock Operasyonu: 11 Öğretmen Tutuklandı

Antalya'da devam eden FETÖ soruşturmasında, meslekten ihraç edildikten sonra gözaltına alınan öğretmenlerden 11' i hakkında tutuklanmaları kararı verildi.

Yayınlanma:
FETÖ'nün Milli Eğitim Yapılanmasına ByLock Operasyonu: 11 Öğretmen Tutuklandı

Darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturmasında son dakika operasyonları düzenlenmeye devam ediyor.

FETÖ'nün en büyük yapılanması olan kamu yapılanmasına yönelik sürdürülen operasyonlarında Antalya'da hakkında gözaltı kararı verilen ve geçtiğimiz haftalarda düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınan 33 öğremenden 11' i hakkında, sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanmaları kararı verildi.

15 Temmuz'da TSK içindeki yapılanması ile darbe girişiminde bulunan terör örgütü FETÖ'nün kamudan en ciddi yapılanması olan Milli Eğitim yapılanmasına yönelik devam eden soruşturmada 33 öğretmen geçtiğimiz hafta, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan öğretmenlerden 11'i, sorgularının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edildi ve haklarında bir kısmının ByLock kullandığı, bir kısmının ise kapatılan Aktif Sen Eğitim Sendikası üyesi olduğu nedeniyle tutuklanmaları kararı verildi.

Hakkında Tutuklama Kararı Verilen Öğretmenler

Şüpheliler arasından G.Ö., S.A., H.Ö., L.K., G.D., M.A., M.C., Ö.D., O.A., F.A. ve A.S. hakkında, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklama kararı verildi. 15 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan yine FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan özel güvenlikçi bir kadın da Antalya Adliyesi'ne gelip teslim oldu. Bank Asya'da hesabı olduğu, ByLock kullandığı iddia edilen özel güvenlikçi kadın tutuklandı.

Gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, sıcak gelişmelerden, kamu haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5Haber'i takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.