Fiat Başkanı Açıklama Yaptı! 2025 Fiat Egea SUV Benzeri Gövdeyle Geliyor!

Yeni nesil Egea/Tipo, SUV damarında yeni bir model olacak. Fiat, ürün yelpazesini Stellantis bayrağı altında yeniden düzenlemeye devam ediyor. Stellantis bayrağı altında diğer reklamlarla aynı platformu paylaşacak olan son nesil...

Yayınlanma:
Fiat Başkanı Açıklama Yaptı! 2025 Fiat Egea SUV Benzeri Gövdeyle Geliyor!

Yeni nesil Egea/Tipo, SUV damarında yeni bir model olacak. Fiat, ürün yelpazesini Stellantis bayrağı altında yeniden düzenlemeye devam ediyor. Stellantis bayrağı altında diğer reklamlarla aynı platformu paylaşacak olan son nesil Fiat Doblo geçtiğimiz günlerde görücüye çıktı. Türkiye'de en çok beğenilen araçlardan biri olan Fiat Egea ve Avrupa'da Fiat Tipo son dönemde basında yer alan haberler arasında yer alıyor.

Yeniden Tasarım Üzerinde Çalışılıyor

Fiat Başkanı Olivier François'ya göre, Fiat Egea/Tipo'nun kapsamlı bir yeniden tasarımı üzerinde çalışılıyor. François, yeni Egea/Tipo'nun 2025 yılında karşımıza çıkacağını iddia ediyor. Tamamen yenilenecek model, geleneksel gövde tipi segmentasyonunu terk edecek. Yönetime göre yeni Fiat Egea/Tipo, "biraz SUV benzeri, ancak alışılmadık bir tip" olacak.

Oliver François'nın açıklamaları, bir SUV'u andıran geliştirilmiş liftback stiliyle öne çıkan ancak özellikleri henüz bilinmeyen Citroen C4X ve Peugeot 408'i düşündürüyor. Fiat'ın da aynı çatı altında faaliyet gösteren kardeş şirketlere benzer bir stratejisini gözlemleyebiliriz. Fiat Egea/Tipo'nun tamamen elektrikli versiyonu da 2025'te satışa sunulacak.

Bu noktada elektrikli araçlarda kullanılan e-CMP platformları ve Fiat Egea/Tipo nesli için mevcut Stellantis modellerinde kullanılan CMP platformları ön plana çıkıyor. Diğer markaların CMP platformu üzerine inşa edilen modellerinden birinin ileride Egea/Tipo'nun Bursa'da Tofaş tarafından üretimine devam edilmesi durumunda Türkiye'de de üretileceğini öngörebiliriz. Bu, Doblo'nun ayrılışının bıraktığı boşluğu doldurmanın bir yolu. Mevcut Fiat Egea/Tipo'nun beş farklı modeli vardır. bunlar sedan, hatchback, cross, station wagon ve cross wagon olarak karşımıza çıkıyor.

Fiat Sahipleri İçin Büyük Kış Kampanyası

Fiat’ın Yapı Kredi bankasıyla yaptığı ortaklık araç sahiplerinin yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Kampanya kapsamında yüzde 40 motor yağı indirimi, yüzde 20 yedek parça indirimi ve yüzde 20 işçilik indirimi yanı sıra Yapı Kredi World kart sahiplerine ödeme kolaylığı tanınacak. Buna göre Yapı Kredi World’e özel 7+5 taksit veya 7 taksit + 1 ay taksit erteleme imkanıyla ödemeler bütçeye uygun bir şekilde yapılabilecek. Geniş bir müşteri kitlesine hitap eden Fiat’ın kış dönemi indirim kampanyalarına büyük ilgi gösteriliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.