Fidel Castro'nun Vefatına Dünya Liderlerinden Taziye Mesajları

Ünlü devrimci ve siyasetçi Fidel Castro'nun hayatını kaybetmesi üzerine dünya liderleri, Küba'ya taziye ve üzüntü mesajları iletmeye başladı.

Yayınlanma:
Fidel Castro'nun Vefatına Dünya Liderlerinden Taziye Mesajları

Küba Devriminin mimarı olan Fidel Castro'nun hayatını kaybetmesinin ardından dünya gündemi Küba'ya çevrildi.

Dünya liderleri ve devle başkanları ile birçok kişi Fidel Castro hakkında övgü dolu sözler ve başsağlığı mesajları yayımladı.

Rusya Başkanından Fidel Castro Mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro'nun hayatını kaybetmesi sebebiyle Küba halkına ve hükümetine başsağlığı diledi.

Kremlin Basın Servisi Devlet Başkanı'nın açıklamalarına şu şekilde yer verdi:

"Size ve Küba halkına lideriniz ve kardeşiniz Fidel Castro'nun hayatını kaybetmesi sebebiyle başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Bu önemli devlet adamının adı yeni dünya tarihinin sembollerinden birisidir. Onun ve müttefiklerinin kurduğu özgür ve bağımsız Küba uluslararası topluluğun etkili üyesi haline geldi ve birçok ülke ve halk için örnek teşkil etti."

Putin, Fidel Castro'nun Rusya ve Küba'nın ilişkilerinin gelişmesine ve tüm alanlarda kurulan sıkı stratejik işbirliği bağlarına sağladığı ciddi katkıya dikkat çekti ve Küba'nın liderini Rusya'nın güvenilir dostu olarak adlandırdı.

Putin şu şekilde devam etti:

"Bu güçlü ve bilge insan geleceğe her zaman kendinden emin bir şekilde baktı. O bir politikacının, vatandaşın ve vatanseverin yüksek ideallerine sahipti ve yaptığı işe tüm hayatını adadı. Onunla ilgili anılar Rus vatandaşlarının kalplerinde sonsuza kadar yaşayacak. Castro'nun ailesine bu yeri doldurulamayacak kayba karşı güçlü durmalarını diliyorum."

El Salvador'dan Castro'nun Anısına Saygı

Dünya liderleri Küba devrimi’nin efsanevi lideri Fidel Castro’nun dün akşam yaşamını yitirmesi üzerine mesajlar yayınlıyor.

El Salvador hükümeti yayınladığı mesajda Fidel Castro ve Küba Halkına "en zor zamanlarda verdiği destek için sonsuz şükranlarını" ifade etti. Açıklamada, "Fidel Castro’nun modeli mücadelerimizde sonsuza kadar yaşayacak, yeni nesillerin asil düşüncelerinde çiçek açacak" denildi.

Nambiya'dan Castro Açıklaması

Namibya Devlet Başkanı Hage Geingob Küba Devrimi Lideri Fidel Castro’nun ölümü üzerine Twitter hesabından mesaj yayınladı.

Hage Geingob mesajında, "Fidel’in ölümü bir devrin sonunu işaret ediyor. Yoldaşımız artık aramızda yok ama devrimci mirası sonsuza kadar Namibya ile birlikte yaşayacak" dedi.

5Haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.