Fındık Üreticilerinden Düşük Fiyatlara Mezarlı Tepki

Sezon başında normal seviyesinde olan fındık fiyatlarının son günlerde düşüşe geçmesine Ordulu üreticiler mezarlı protesto ile tepki gösterdi.

Yayınlanma:
Fındık Üreticilerinden Düşük Fiyatlara Mezarlı Tepki

ORDU'da sezon başında serbest piyasada 14 TL'ye yakın olan fındık fiyatının 11 TL'nin altına düşmesiyle, bazı üreticiler tepkilerine dikkat çekebilmek için farklı bir yöntemle fındık protestosu düzenledi.

Korgan İlçesi'nde sosyal medyada açtıkları bir sayfadan ilginç videolar hazırlayarak paylaşan Sami İsen ve Hasan Yiğit, fındık fiyatındaki düşüşe dikkat çekmek için video hazırladı. Fındık üretecilerinin de katıldığı protestoda bir çuval fındığı tabutun içine koyan grup, Merkez Odayanı Cami avlusunda ‘sela’ okuyarak, cenaze namazı kıldı. Ardından 1 çuval dolusu fındığı mezara gömen grup, dua edip ayrıldı. Hazırladıkları videoyu sosyal medyada paylaşan grup, düşen fındık fiyatına dikkat çekmek amacıyla bu yönteme başvurduklarını belirtti. Sami İsen ve Hasan Yiğit daha öncede Ordu'da TEDES radar cezalarına tepki ve dikkat çekmek amacıyla bir video hazırlamış, büyük beğeni toplamıştı. Ordu'da ise fındığı kilosunun 10.50 TL'den işlem gördüğü belirtildi.

Fındık Fiyatları Yükselmeye Başladı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında fındığın serbest piyasada 12,50 liradan işlem gördüğünü, fiyatın yükselişe geçmesinin üreticinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Karan yaptığı açıklamada, eylül ayında 15 lira seviyesini gören fındık fiyatının bir süredir anlam veremedikleri şekilde düşüş içinde olduğunu belirtti.

Fiyatın geçen hafta 11 liraya kadar indiğini dile getiren Karan, "Dünden itibaren rüzgar tersine döndü ve piyasa yeniden toparlandı. Bugün fındık, serbest piyasada 12,50 liradan işlem görüyor. Fiyatın yeniden yükselişe geçmesi üreticilerimizin yüzünü güldürdü." dedi.

5Haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.