Fırat Kalkanı Harekatında Son Dakika: DEAŞ Saldırısında 1'i Ağır 3 Asker Yaralı

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatında DEAŞ, bölgede buluna ngüvenlik güçlerimize yönelik bombalı saldırı düzenledi. Düzenlenen bombalı saldırıda yaralı askerlerin olduğu belirtildi.

Yayınlanma:
Fırat Kalkanı Harekatında Son Dakika: DEAŞ Saldırısında 1'i Ağır 3 Asker Yaralı

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatında görevli güvenlik güçlerine yönelik DEAŞ militanları tarafından bombalı hain saldırı düzenlendi.

Kilis'in karşı bölgesinde bulunan Suriye toprakları içerisinde devam eden, bölgenin terör örgütleri DAEŞ, IŞİD, PKK, PYD ve YPG güçlerinden temizlenmesi adına başlatılmış Fırat Kalkanı Harekatında görev yapan askerlere, terör örgütü DEAŞ militanları tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan Türk askerlerinden 3 tanesi bölgede bulunan helikopterlerle Gaziantep'te bir hastaneye getirilerek tedavi altına alındı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 88'inci gününde Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) El Bab bölgesindeki ilerleyişi sırasında terör örgütü DEAŞ militanları tarafından akşam saatlerinde bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda bazı Türk ve ÖSO askerleri yaralandı. Yaralı Türk askerlerinden 3'ü ambulanslarla sınır hattına ulaştırıldı ve buradan helikopterle Gaziantep'e getirildi. Burada ambulanslara taşınan yaralı askerler, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralı askerlerden birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Dırat KAlkanı Harekatında Son Durum

TSK tarafından yapılan açıklamada Fırat Kalkanı Harekatına ilişkin bilgi verildi. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Karadağ sektöründe karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile muhalif unsurlardan oluşan yedi Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından Al Azrak ve Al Ghuz'da kontrol sağlanmış, tam kontrol sağlanmasına yönelik mayın/el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetleri devam etmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalif yaralanmış, 12 PYD/PKK ve 8 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. DEAŞ mensuplarınca, El Bab batısında yer alan Al Kufayr bölgesinde 2 Tanka güdümlü tanksavar roketi ile yapılan saldırı sonucu personelimizde herhangi bir zayiat meydana gelmemiş, her iki tank da hafif hasar almıştır. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 214 meskun mahalde yaklaşık 1780 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 88 DEAŞ hedefine, 6 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtalarıyla atış yapılarak, DEAŞ ve PYD/PKK mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak 'yerde bekler' uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından hava harekatı icra edilmemiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 1 mayın ve 50 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 40 mayın ve 1637 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.