Fırat Kalkanı Harekatı'nda Son Durum: 1 Türk , 7 ÖSO Askeri Yaralandı

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatında DEAŞ'ın bombalı saldırısında 1 Türk, 7 ÖSO askeri yaralandı.

Yayınlanma:
Fırat Kalkanı Harekatı'nda Son Durum: 1 Türk , 7 ÖSO Askeri Yaralandı

Suriye'nin kuzey bölgesinde bulunan CErablus'ta başlayan ve kararlılıkla devam eden Fırat Kalkanı Harekatında bugün, DEAŞ'ın saldırısında 1 Tük askeri ve 7 Özgür Suriye Ordusu askeri yaralandı. Yaralanan askerler, tedavi altına alınmak için Kilis'e getirildi.

Kilis'in karşı bölgesinde sürdürülen 'Fırat Kalkanı' harekatında El Bab'a yönelik operasyonda terör örgütü DEAŞ militanları tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Düzenlenen bombalı saldırıda, 1 Türk ve 7 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askeri yaralandı. İlk müdahaleleri yapıldıktan sonra sınır hattına getirilen askerler, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedavilerine başlanılan yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Fırat Kalkanı Harekatında Bugün 63 Hedef İmha Edildi

TSK'dan yapılan son dakika açıklamasında Fırat Kalkanı Harekatının son durumu hakkında bilgi, kamuoyu ile paylaşıldı.

TSK'dan yapılan Fırat Kalkanı Harekatı açıklaması:

"Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalif şehit olmuş, 8 muhalif yaralanmış. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 207 meskun mahalde yaklaşık 1720 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 60 DEAŞ ve 3 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, DEAŞ ve PYD/PKK mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Hava kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından hava harekâtı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak 'yerde bekler' uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından da hava harekatı icra edilmemiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı tespit ve imha timlerimiz tarafından 19 el yapımı patmayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1575 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.