Fırat Kalkanı Harekatı'nın 31. Gününde Gerçekleşen Operasyonlar

Suriye'nin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda 31. gün geride kaldı. İşte harekatın özeti.

Yayınlanma:
Fırat Kalkanı Harekatı'nın 31. Gününde Gerçekleşen Operasyonlar

24 Ağustos günü TSK tanklarının Suriye'nin kuzey bölgesinde bulunan Cerablus bölgesine girmesiyle başlayan Fırat Kalkanı Harekatı'nda 31 gün geride kaldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen ve Kuzey Suriye bölgesinin DEŞ, IŞİD ve diğer terör örgütlerinden temizlenmesi için başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü IŞİD'e ait 105 hedefe ateş açıldı. Açılan ateşlerde 332 fırtına, 80 CNRA ve 4 havan mermisi kullanılarak toplamda 416 atış gerçekleştirildi. 31. gününü geride bırakılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütlerinin bin 182 hedefine toplamda 4 bin 696 atım gerçekleştirildi.

TSK'dan Açıklama

Koalisyon güçleri ve Özgür Suriye Ordusu ile beraber sürdürülen askeri harekatın 31. gününde yaşanan olaylar ve harekatın özeti ile ilgili bir açıklama yapıldı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada Muhalif unsurlardan oluşan 5 Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından saat 18.00 suları itibariyle kaybedilen bölgeleri geri almak için geniş çağlı bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırıyı düzenleyen IŞİD'lilere anında karşılık verilmesi sonucu bölgede çatışma meydana geldi. Çıkan çatışmanın henüz devam ettiğinin belirtildiği açıklamada bilanço ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı. Yapılan açıklamada öte yandan  sabah saatlerinde bir grup IŞİD'linin daha Kuneytiralı ve Tatimus bölgelerine saldırdıkları belirtildi. Düzenlenen saldırı, havadan ve karadan anında verilen ateş desteği ile önlendi. Önlenen saldırı sonrası gerileyen IŞİD unsurlarına yönelik operasyonlarda yoğunluk kazandı.

Yapılan açıklamanın devamında ise TSK'ya ait uçaklar tarafından 14.30 ile 15.45 saatleri arasında El Mutminah ve Ziyadiyah bölgelerinde bulunan 3 hedefe ateş yağdırdı. Ateş altına alınan bölgeler kontrol altına alındı ve bölgede bulunan IŞİD unsurları etkisiz hale getirildi. Bölgenin temizlenmesinin ardından ise çevrede bulunan 26 mayın ve 968 EYP ve diğer patlayıcılar imha edildi.

Gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.