Fırat Kalkanı'nda 29. Gün Geride Kaldı (Harekatın Özeti)

Suriye'nin kuzeyin bölgelerinin terör unsurlarından temizlenmesi ve bölgede güvenli ortam oluşturulması için başlatılan operasyonda 29. gün geride kaldı. İşte harekatın özeti.

Yayınlanma:
Fırat Kalkanı'nda 29. Gün Geride Kaldı (Harekatın Özeti)

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin Suriye'nin Cerablus kentine girmesinin 29. Günü geride kaldı.

Bölgedeki tehdit unsurlarının temizlenmesi, terör örgütlerinden arındırılmış güvenlikli bir bölge oluşturması adına 29 gün önce başlatılan ve adına Fırat Kalkanı denilen askeri harekatta kahraman ordumuz toplamda 130 IŞİD hedefini imha etti. İmha edilen 103 hedef ise 357 Fırtına ile 20 CNRA mermisi atılarak imha edildiği yönünde bilgi kamuoyu ile paylaşıldı. TSK ile birlikte bölgede harekata katılan koalisyon güçleri tarafından ise 6 hava harekatı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen hava harekatında terör örgütü IŞİD üyesi 3 militan etkisiz hale getirildi. Öte yandan hava harekatında 1 bina ile 1 silahlı araç da imha edildi.

TSK tarafından yapılan son dakika açıklamasında Fırat Kalkanı Harekatının geride kalan 29 gününe ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, harekatın düzenlendiği bölgede DAEŞ terör örgütü başta olmak üzere diğer tüm örgütler tarafından gerçekleştirilen tehditlerin bertaraf edilmesi ile hudut güvenliğinin arttırılacağı ve koalisyon güçleri ile iş birliği içinde olup 24 Ağustos 2016 trihinde Fırat Kalkanı Harekatının başlatıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamanın devamında ise operasyonlrın içeriği ve devam eden operasyonlar hakkında detaylar belirtildi. TSK tarafından konu ile ilgili yapğılan açıklamalarda toplamda 103 DAEŞ mevzisine 357 adet Fırtına ve 20 adet CNRA mermiler ile atış gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamanın sonunda ise operasyonlar toplamında gerçekleştirilen atımlar hakkında bilgi verildi. Fırat Kalkanı Harekatında başlangıç gününden itibaren 927 hedefe toplamda 3 bin 707 atım gerçekleştirildi ve Cerablus ile çevresinin büyük bir kısmı terör unsurlarından temizlendi.

Koalisyon güçlerinin de havadan desteği ile ilerleyiş sürüyor.

Gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.