Fırat Kalkanında Jandarma Astsubaylar Kıvanç Kaşıkçı ve Duran Keskin Şehit Oldu

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatında geçtiğimiz 29 Kasım günü kaybolan askerlerimizin şehit olduğu bilgisi alındı. İşte alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
Fırat Kalkanında Jandarma Astsubaylar Kıvanç Kaşıkçı ve Duran Keskin Şehit Oldu

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatından acı haberler geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri Tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatında, geçtiğimiz 29 Kasım günü kendileri ile irtibat kesilen ve terör örgütü DEAŞ'ın elinde olduğu belirtilen iki askerimizin şehit olduğu bilgisi alındı. Alınan son bilgilerde, terör örgütü DEAŞ unsurları tarafından şehit edildiği belirlenen Jandarma Astsubaylar Kıvanç Kaşıkçı ve Duran Keskin'in cenazeleri Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında düzenlenen operasyonda 29 Kasım tarihinde astsubaylar Kıvanç Kaşıkçı ve Duran Keskin ile irtibat kesildi. TSK'nın da irtibatın kesildiğini duyurduğu 2 astsubay, DEAŞ terör örgütü mensuplarınca şehit edildi.

Ele Geçirilen Bölgede Cenazeleri Bulundu

Devam eden harekat kapsamında dün Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ele geçirilen bölgede yapılan incelemede, şehit astsubayların cenazelerine ulaşıldı. Astsubaylar Kaşıkçı ve Keskin'in cenazeleri askeri helikopter ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Şehit astsubayların burada yapılan otopsilerinin ardından cenazeleri tören için Gaziantep Havalimanı'na götürüldü. Burada şehitler için düzenlenen törene Gaziantep Vali Vekili Aladdin Serdar Polat, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, askerler ve protokol üyeleri katıldı.

Havalimanında düzenlenen törenin ardından Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklarla şehit astsubay Kaşıkçı'nın cenazesi Çanakkale'ye, Keskin'in cenazesi ise Adana'ya gönderildi.

Geçen yıl 24 Ağustos'ta başlatılan ve 140'ıncı gününe giren Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan asker sayısı 49'a yükseldi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.