Fırat Kalkanından Kahreden Haber: 2 Askerimiz Şehit Oldu , 15 Asker Yaralı

Alınan son dakika bilgilerine göre Fırat Kalkanında DEAŞ Türk askerlerine saldırdı. Hain saldırıda 2 askerimiz şehit olurken 15 askerimiz de yaralandı. İşte bölgeden alınan son dakika bilgileri.

Yayınlanma:
Fırat Kalkanından Kahreden Haber: 2 Askerimiz Şehit Oldu , 15 Asker Yaralı

Suriye'nin kuzey bölgesinde bulunan El Bab'da devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab kentine ilerlemeye çalışan Özgür Suriye Ordusu güçlerini destekleyen Türk askerlerine, terör örgütü DEAŞ unsurları tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 askerimiz şehit olurken 14 askerimiz de yaralandı.

Suriye'de Fırat Kalkanı harekatı devam ederken, El Bab kentinde DEAŞ unsurlarının saldırısında 2 asker şehit oldu, 15 asker yaralandı.

169'uncu gününde olan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında sabah saatlerinde El Bab'ın ele geçirilmesine yönelik yürütülen operasyonlar sırasında DEAŞ teröristleriyle askerlerimiz arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda 2 asker şehit oldu, 15 asker ise yaralandı. Yaralanan askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne sevkedilirken, şehit askerler ise helikopter ile Gaziantep'e getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri de DEAŞ saldırısına ilişkin açıklama yaptı. TSK açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 8 Şubat 2017 sabah saatlerinde DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 15 kahraman silah arkadaşımız ise hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz."

Önemli Bölgeler ÖSO'nun Kontrolüne Geçti

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında kuşatılmış olan terör örgütü DEAŞ kontrolündeki El Bab'da bulunan stratejik öneme sahip tepeler, dün gece Özgür Suriye Ordusu güçlerinin kontrolüne geçti. Dünden bu yana havadan ve karadan 261 hedefi ateş altına alınan DEAŞ örgütü üyesi 58 terörist ise öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 169 gündür sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Özgür Suriye Ordusu ilerleyişine devam ederken, terör örgütü DEAŞ'a ait 189 hedef karadan, 65 hedef ise havadan ateş altına alındı. DEAŞ terör örgütüne aik 7 hedef ise koalisyon güçlerine ait jetler tarafından ateş altına alındı. Çatışmalarda ve hava harekatında 58 terörist etkisiz hala getirilirken, El Bab'da daha önce kuşatılan ve stratejik öneme sahip tepeler ise dün geceden itibaren TSK desteğiyle ÖSO güçlerinin kontrolüne girdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan harekatın son durumuyla ilgili yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet grupları tarafından, karadan ve havadan yoğun ateş desteği ile planlı harekatın icrasına devam edilmiştir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 189 DEAŞ terör örgütü hedefine atış yapılarak, barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alınmış; Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından da 65 DEAŞ terör örgütü hedefine yönelik düzenlenen hava harekatları sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 58 bina, 1 karargah binası, 3 tünel girişi, 2 kontrol noktası ve 1 silahlı araç imha edilmiştir. Aynı zamanda koalisyon güçleri tarafından Bab bölgesinde icra edilen 7 hava harekatı sonucunda ise barınma maksatlı kullanılan 10 bina, 1 tünel girişi, 1 savunma mevzii ve 1 zırhlı araç imha edilmiştir. Yapılan topçu atışları, icra edilen hava harekatı ve meydana gelen çatışmalarda toplam 58 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Daha önce kuşatılmış olan El Bab'ın kontrolü maksadıyla, dün gece icrasına başlanan operasyonlar neticesinde stratejik önemi haiz tepeler Türk Silahlı Kuvvetleri desteğindeki ÖSO unsurlarınca ele geçirilmiştir. El Bab kentinin tam olarak kontrol altına alınmasına yönelik operasyonlar ile EYP/mayın tespit ve imha faaliyetlerine aralıksız şekilde devam edilmektedir."

Harekat Çok Önemli

"Meşru müdafaa kapsamında icra edilen ve ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin kendi topraklarına dönmesine ve kendi topraklarında huzur ve güven içinde yaşamalarına katkı da sağlayan Fırat Kalkanı Harekatı sınır güvenliğimizin yanı sıra terörün bölgede yerleşik hale gelmesinin önlenmesi ve PYD/YPG/PKK terör örgütünün güneyde bir koridor oluşturmasının engellenmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Hiçbir kural tanımayan bir terör örgütüyle mücadele ederken dahi masum insanlara zarar verilmemesi için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından büyük bir gayret ve hassasiyet gösterilmektedir. çatışma bölgesinden çıkan yerel halk, TSK'nın bu konuda gösterdiği hassasiyete ilişkin şükran duygularını sürekli olarak dile getirmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Türk halkının güvenliği ve kutsal vatan topraklarının bekası için terörün her türlüsü ile mücadele hem ülke topraklarında hem sınır ötesinde azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir."

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.