Fırsatçılığın Böylesi ‘Pes’ Dedirtti: İnsanlar Dışarıda Kaldı Ev Fiyatları 5’e Katlandı!

Deprem sonrasında gerçekleşen büyük yıkımlar Türkiye’nin gündeminde yer alıyor. Süreç böyleyken bazı ev sahipleri ve emlakçılar dışarıda kalan depremzedeler için yüzde 30’dan yüzde 40’a kadar zam yaptı.

Yayınlanma:
Fırsatçılığın Böylesi ‘Pes’ Dedirtti: İnsanlar Dışarıda Kaldı Ev Fiyatları 5’e Katlandı!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı olan Sedat Altınay, gayrı resmi emlakçılık yapanların art niyetli ve fırsattan istifa ederken kira fiyatlarını fahiş bir noktada arttırdığını ifade etti. Özellikle Konya’da fiyatların artış yapması dikkat çekti.

Fırsatçılığa Karşı Önlemlerin Alınması Gerekiyor

Sedat Altınay, oda kayıtlı emlakçıları yaşanan bu fiyat artışlarının yaşanmadığı ifade edip gayrı resmi emlakçılar ile ev sahiplerinin sorumlu olduğunu ifade etti. Depremzedelerinin mağdur olmaması için çeşitli önlemlerin alınması gerektiği ifade etti.

Gayrı resmi emlakçıların ve art niyetli ev sahiplerinin ortada olduğunu fiyat artışlarının yüzde 30 ila 40 arasında yükseldiğini aktardı. Paylaşılan bilgilere göre 5 bin liralık evin kirası 10 bin liraya kadar çıkmış durumda.

Mersin’de de Fiyatlar Arttı

Hatay’da yoğun hissedilen ve binlerce insanın hayatını kaybettiği deprem sonrası halk, yakın şehirlere akın etti. Mersin’de fazla göç alan kentler arasında yer alıyor. Gelen bilgilere göre, 10 bin liralık evler 25 bine kadar çıktığı aktarılıyor.

Depremzedeler yaptıkları açıklamalarda fiyatlara müdahale edilmesi gerektiğini ifade ediyor. Aksi halde birçok mağduriyetinin ortaya çıkacağı aktarılıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.