Fithc'den Gelen Son Dakika Açıklaması İle Dolar ve Euro Hızlı Yükselmeye Başladı (Güncel Döviz Kuru)

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu fitch tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve Türkiye'de yatırım ortamının değerlendirmesi yapıldı. İşte Fitch tarafından yapılan son dakika açıklaması ve açıklama sonrası piyasaların son durumu.

Yayınlanma:
Fithc'den Gelen Son Dakika Açıklaması İle Dolar ve Euro Hızlı Yükselmeye Başladı (Güncel Döviz Kuru)

Son günlerde yukarı yönde seyir gösteren döviz kuruna yönelik açıklamada bulunan kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bazı uyarılarda bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Fitch'in sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan son dakika açıklamasında, "Türkiye'de politik risklerin ekonomik performansı ve bankaların aktif kalitesini zayıflatabileceği" uyarısı yapmasının ardından dövizde yükseliş hız kazandı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in faiz artışlarının beklentilerden daha hızlı yapılması gerektiğini belirten konuşmasının ardından güne 3.80 liradan başlayan dolar Fitch sonrası 3.84 liraya, sabah 4.05 lirayı aşan euro da 4.08 liraya kadar tırmandı.

Twitter üzerinden, "Türk bankaları yabancı fonlamaya yüksek düzeyde bağımlı. Politik riskler ekonomik performansı ve bankaların aktif kalitesini zayıflatabilir" diye uyaran Fitch, şu değerlendirmeyi yaptı:

"BBB kredi notu ve negatif görünümle değerlendirilen Türkiye'de mevduatlar sabit, el koyulan şirketler nedeniyle maruz kalınan kredi riski minimal düzeyde, yurtdışından fonlamaya erişim korunuyor. Türkiye, Güney Afrika, Brezilya, Suudi Arabistan, Kolombiya ülkelerindeki negatif görünümler bankalar üzerindeki aşağı yönlü risklere katkıda bulunuyor."

Ekonomi haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.