Flaş gelişme: Mahkumlara af açıklaması

Kanal 7 adlı televizyona konuk olan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül önemli açıklamalarda bulundu ve infaz düzenlemesine değindi.

Yayınlanma:
Flaş gelişme: Mahkumlara af açıklaması

Abdulhamit Gül: Af değil infaz düzenlemesi.

Kanal 7'de konuşna Abdulhamit gül , geçen gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın infaz düzenlemesi için yaptığı açıklamasını detaylandırdı ve düzenlemede son durumu kamuoyu ile paylaştı.

Söz konusu tasarı ile ilgili açıklamada bulunan Adalet Bakanı, tasarının bütün yönleri ile değrelndirmeye alındığı ve kapsamının TBMM 'de AK Parti grubu ve diğer grupların fikirleri ile belirleneceğini söyledi.

İnfaz için hazırlığın bütün şekilde devam ettiğini vurgulayan Bakan Gül, düzenleme için yargı camiasından, milletvekillerinden, hakim, savcı akademisyenlerden bilgiler alındığı ve bunlara bakar düzenlemeyi sürdürdüklerini söyledi.

Ceza infaz düzenlemesi ile beraber adil bir çözüm planı ortaya koyacaklarını söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın bu hassasiyeti hep dile getirdiğini de hatırlattı ve infaz düzenlemesine son şeklin TBMM 'de verileceğini söyleyerek şunları söyledi:

"Ceza adaleti anlamında özellikle belli suçlarda 2 yılın altında, 18 ayın altında, infaz sisteminden kaynaklı olarak hiç cezaevine girilmediği görülüyor. Bu çalışma öncelikle bir af değil. Çünkü bir suçun mağduru var. Kamu mağdur, taraflar mağdur. Bunlar çıkacaksa da başının üzerinde bir kılıç gibi sallanan, bir hata yaptığında, kamuya zarar verdiğinde ya da böyle bir tavır içine girdiğinde gerekirse infazında kalan sürenin tamamlanacağı bir düzenleme. Yani 'Artık ben çıktım, ne yaparsam yapayım, her şey bitti' anlamında değil. Kişinin yine yanlış yaparsa, topluma zarar verirse yine cezaevine gireceği bir düzenleme olması lazım. Dolayısıyla bu anlamda söz konusu paket bir af değil. Bu hususta toplumda adalete güveni artırıcı düzenleme olacağını düşünüyoruz."

Düzenlemenin detaylarını da aktaran Bakan Abdulhamit Gül, "Hafta sonu evde infaz, hafta sonu geceleyin infaz gibi hamilelere, yaşlılara, hastalara yönelik infazın insani yönünün değeceği birtakım düşünceler söz konusu. Hamile biri doğum yapıyor ama belli bir süre çocuğunun yanında kalması için infazın ertelenmesi hatta hakim kararıyla infazı evde çekebilmesi imkanlarını getiren düzenlemeler söz konusu." sözleri ile bu düzenlemenin ayrıntılarını kamuoyuna aktardı. .

294 tutuklu var. Bakan Gül bu sayının infaz sistemi kaynaklı olduğunu söyledi ve düzenleme ile sayının düşeceğini söyledi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.